Авиокомпанията Wizz Air трябва до петък да представи на ГД

...
Авиокомпанията Wizz Air трябва до петък да представи на ГД
Коментари Харесай

Wizz Air се отчита пред Гражданска въздухоплавателна администрация заради отменени полети

Авиокомпанията Wizz Air би трябвало до петък да показа на Групово дело " Гражданска въздухоплавателна администрация " План за деяние с превантивни ограничения против закъсненията и анулацията на полети.

Това стана ясно след среща сред шефа на Групово дело ГВА Анелия Маринова и представители на Wizz Air Hungary Ltd.

По време на диалозите Маринова акцентира, че от началото на 2023 година в Групово дело ГВА са получени над 500 тъжби от пасажери на Wizz Air,  от който над 200 не са били обработени от самолетната компания.

Само през месец юли на интернационалните летища в България са открити 38 анулирани полета, а други 69 са изпълнени с повече от 2 часа забавяне, акцентира Маринова.

Според нея това буди съществено терзание в националния орган по правоприлагане и ще бъдат подхванати ограничения, които да подсигуряват, че европейските регламенти за отбрана на правата на пасажерите се съблюдават.

По отношение на необработените над 200 тъжби на пасажери, представителите на самолетната компания поеха ангажимент до 3 седмици да прегледат всички тях. По думите им неточност в осведомителната система е повода недоволствата да не са получени и надлежно обработени.

Още този месец двете страни ще стартират постоянни срещи, за своевременен продан на информация, както и да прегледат препоръчаните в Плана коригиращи ограничения за справяне със обстановката.

Срещата е в продължение на започнатите диалози през предходната седмица в Министерството на туризма, които са сигнализирани от туристическия отрасъл за зачестяване на случаите с анулирани и закъснели полети.
 Засилва се контролът върху самолетните компании и реагират ли на тъжби от пасажери
Засилва се контролът върху самолетните компании и реагират ли на тъжби от пасажери

Близо 700 са сигналите от недоволни пасажери от началото на годината
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР