Авиокомпанията Райънеър, флагман на евтините полети, вече няма да предлага

...
Авиокомпанията Райънеър, флагман на евтините полети, вече няма да предлага
Коментари Харесай

УЖАС: Край на евтините самолетни билети

Авиокомпанията Райънеър, флагман на евтините полети, към този момент няма да предлага билети на ниски цени, с помощта на скок в цената на горивото, призна шефът на бюджетната самолетна компания.

Главният изпълнителен шеф Майкъл О`Лиъри споделя, че ерата на билета от 10 евро е завършила. Средната цена на билета на самолетната компания ще се увеличи от към 40 евро (33,75 английски лири) до почти 50 евро през идващите пет години, сподели той пред BBC (Би Би Си).

Той обаче има вяра, че хората ще продължат да летят постоянно, макар възходящите разноски за живот.

„ Нашите в действителност евтини промоционални цени – цените от едно евро, от 0,99 цента, а даже цените от 9,99 евро няма да ги има през идващите няколко години “, сподели О`Лиъри пред Би Би Си.

Повишаването на разноските за гориво, което покачва цените на самолетните билети, също по този начин покачва сметките за сила на семействата, изяждайки разполагаемите приходи на хората. Шефът на самолетната компания обаче сподели, че все пак той чака клиентите да търсят по-евтини варианти, вместо да понижават полетите.

Тъй като самолетните билети станаха по-евтини през последните десетилетия, броят на подхванатите полети се усили, като повече хора вършат къси почивки в чужбина в допълнение към годишната отмора. Авиокомпании като Ryanair, Easyjet, Vueling и Wizz Air се състезават да оферират евтини услуги без непотребни разноски.

Търговските полети в този момент съставляват към 2,4% от световните излъчвания на CO2 и секторът е изправен пред напън да понижи въздействието си върху климата, в това число дейни са и акции за увещание на хората да преминат към железопътен и авто превоз.

О`Лиъри обаче твърди, че автомобилният превоз и корабоплаването имат по-голям принос за CO2 като цяло и сподели, че фокусът върху намаляването на излъчванията от въздушния превоз е „ неправилно “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР