Авиокомпанията предстои да вземе решение дали да се сдобие с

...
Авиокомпанията предстои да вземе решение дали да се сдобие с
Коментари Харесай

Emirates обмисля възможността за партньорство с конкурента си Etihad

Авиокомпанията следва да вземе решение дали да се снабди с още самолети на модела Airbus A380 по време на авиошоуто в Дубай.

Още по тематиката
Турбуленция над Персийския залив

Голямата тройка самолетни компании от района – Etihad, Emirates и Qatar Airways, отбелязва първата си сериозна рецесия от 15 години
15 сеп 2017
Твърдо приземяване за самолетните компании от Персийския залив

Икономическата и политическата обстановка на Арабския полуостров усложнява работата на превозвачите
7 сеп 2017
Бъдещето на Airbus А380 зависи от Emirates

Европейският консорциум желае да удължи живота и да направи по-икономичен най-големия пътнически аероплан, с цел да реализира основна договорка с арабската самолетна компания
27 юли 2017
Airbus ще понижи още повече производството на A380

Проблемите за компанията се усилват заради намаляващото търсене на огромни самолети
29 дек 2016 Вероятността за обединение към този момент е минимална .Базираната в Обединените арабски емирства самолетна компания Emirates има желание да подписа съглашение за партньорство с един от главните си съперници в района - Etihad, оповестява Reuters. Това удостовери президентът на Emirates Тим Кларк, кoйто добави, че вероятността за обединение е дребна и зависи от притежателите.

Проблеми за арабските самолетни компании

Тим Кларк счита, че взаимната активност на самолетната компания с Etihad би била от изгода и за двете групи. Той изясни, че към момента се обмислят подобаващите разновидности за съдействие и в коя област то би било сполучливо. Идеята е част от тактиката на авиогиганта за възобновяване на сполучливото финансово положение, откакто през май групата регистрира първото си съществено намаляване на облагата от 5 години. Въпреки спорните си резултати основаната в Дубай компания не е в толкоз неизгодна позиция по отношение на съперниците си на Арабския полуостров. Според специалисти в авиоиндустрията Etihad e изправена пред по-големи компликации.

Говорител на Еtihad съобщи, че компанията е отворена за партньорство с разнообразни авиопревозвачи. Etihad е благосъстоятелност на държавното управление в Абу Даби и от 2016 година е раздирана от съществени проблеми, както всички самолетни компании на Персийския залив. Очакванията са облагата ѝ за 2017 година да спадне фрапантно по отношение на предходните години. Също по този начин междинната облага на пасажер ще се намали до 1.78 $, предвиждат авиационни анализатори. Клиентите на самолетните компании от арабския район са намалели заради нови играчи в сектора, които оферират услугите си на по-ниски цени. Друг фактор, който оказва въздействие на финансовите резултати на Etihad, е изострената политическа конюнктура в страните от Персийския залив и все по-честите терористични офанзиви в Европа от 2016 година

През миналата година Etihad регистрира загуба за 1.9 милиарда $. Това докара и до отстраняването на Джеймс Хоган от поста му на изпълнителен шеф на авиопревозвача. Преди месец представители на компанията обявиха, че Тони Дъглас ще заеме позицията на Хоган през януари. Дъглас е някогашен шеф на летището в Абу Даби и на най-голямoто във Англия – Heathrow.

Възможностите пред Emirates

Emirates е най-големият клиент на европейския авиопроизводител Airbus, като компанията от Близкия изток употребява най-вече модела A380. Все повече авиопревозвачи избират други модели пътнически самолети, които изразходват по-малко гориво на дълги дистанции. Поради тази причина бъдещето на A380 е под въпрос и ненапълно зависи от решенията на Emirates.

От Airbus се надяват да завоюват основна поръчка за продажбата на най-малко 25 модела A380 с Emirates по време на авиошоуто в Дубай през ноември. Тим Кларк заяви, че осъзнава огромното значение на евентуалната договорка за Airbus, само че е безапелационен, че би трябвало да създадат добре премислен избор. Той изясни, че не е несъмнено дали ще са взели решение преди авиошоуто, и не изключи опцията да са подготвени с избора си след него. " Не желая да прибързваме с избора си, а компанията не би трябвало да смята събитието в Дубай като краен период ", уверен е Кларк.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР