Авиокомпанията от Дубай Емирейтс (Emirates) ще спре полетите си до

...
Авиокомпанията от Дубай Емирейтс (Emirates) ще спре полетите си до
Коментари Харесай

От септември Емирейтс спира полетите до Нигерия

Авиокомпанията от Дубай " Емирейтс " (Emirates) ще спре полетите си до Нигерия от септември поради неспособност да си върне средства, блокирани в африканската страна, съобщи Ройтерс. 

Решението обрисува някои от усложненията пред интернационалните авиопревозвачи, които летят до Нигерия. За няколко от тях страната с най-многобройно население на континента е и най-големият пазар в Африка. 

Нигерия обаче ограничи достъпа до задгранична валута импорт и вложителите се пробват да репатрират облагите си поради дефицита на долари.

Страната получава към 90 на 100 от задграничната си валута от износа на нефт, само че производството на суровината е затруднено поради обири от петролопроводите и години на незадоволителни вложения.

Международна асоциация за въздушен превоз (ИАТА - IATA) заяви през юни, че Нигерия блокира доходи в размер на 450 млн. $, извоювани от интернационалните авиопревозвачи в страната. 

" Емирейтс " уточни, че не е постигнала прогрес в усилита си да реализира разговор със съответните органи, чиято интервенция е нужна в тази ситуация, добавя Българска телеграфна агенция. Авиокомпанията по-рано изпрати писмо до държавното управление, с което предизвести, че може да спре полетите до Лагос този месец, в случай че не получи средствата, блокирани в страната, които се правят оценка на 85 млн. $ към юли и се усилват с 10 млн. $ месечно.

" Емирейтс " добави, че през идните дни ще направи нова оценка на решението си, в случай че обстановката с блокираните средства се промени. 

На засегнатите клиенти при опция ще бъде помогнато да намерят други възможности за пътуването си. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР