Авиокомпанията EasyJet е приземила целия си въздушен флот от самолети

...
Авиокомпанията EasyJet е приземила целия си въздушен флот от самолети
Коментари Харесай

EasyJet приземи целия си въздушен флот

Авиокомпанията EasyJet е приземила целия си въздушен флот от самолети и съобщи, че не може да уточни дата по кое време те ще още веднъж ще се вдигнат във въздуха. Нискотарифната самолетна компания съобщи, че е направила този ход заради " невижданите ограничавания за пътешестване ", налагани от държавните управления в международен мащаб заради пандемията от ковид.
Централата на EasyJet е на лондонското летище " Лутън " и има 331 самолета. В естествени времена тя прави полети до 159 летища и по 1 051 маршрута.
През последната седмица компанията не прави множеството предлагани услуги преди пандемията, а единствено избавителни полети за британци, блокирани в чубина. До момента посредством певозвача са се прибрали 45 000 души със 650 полета, оповестяват от EasyJet. 
" Ще продължим да работим с държавните органи за осъществяване на спомагателни избавителни полети съгласно настояването ", се споделя в известието, циитирано от БГНЕС.
Решението идва на фона на предупрежденито от районната самолетна компания Loganair, която съобщи, че е малко евентуално самолетните компании да оцелеят без държавна помощ.
Пандемията е оказала съществено въздействие върху самолетните компании, съобщи шефът на Loganair Джонатан Хинкълс пред BBC.
Той сподели, че всяка самолетна компания, която споделя, че може да оцелее без държавна помощ, „ евентуално лъже “.
От EasyJet обявиха, че кабинния личен състав ще получава 80% от заплатата си от 1 април посредством държавната скица за задържане на работа.
Шефът на самолетната компания Йохан Лундгрен съобщи, че " работи неуморно ", с цел да се увери, че самолетната компания е " добре позиционирана за превъзмогване на провокациите на ковид ".
" Изключително се гордея с метода, по който хората от EasyJet дават най-хубавото от себе си в толкоз сложен миг ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР