Авиокомпанията Еърбъс обмисля да въведе редица нови технологии в самолетите

...
Авиокомпанията Еърбъс обмисля да въведе редица нови технологии в самолетите
Коментари Харесай

"Еърбъс" ще събира данни от тоалетните на самолетите си и ще следи багажното отделение

Авиокомпанията " Еърбъс " обмисля да вкара редица нови технологии в самолетите си. Сред тях са пресмятане на прекараното време в тоалетната, както и светлинно проявление дали има място за слагане на багаж в отделението над пасажерите, показват от компанията.

Новият способ за събиране на данни, който наблюдава какъв брой дълго пасажерите стоят в тоалетната, е изработен, с цел да се следи положението им. Отчетено е, че постоянно хора, които не се усещат добре физически, отиват в тоалетната, където се стига до припадания. Именно незабавната потребност от помощ е основна в използването на технологията. От събраните данни пък ще може да се направи разбор коя тоалетна в самолета е най-предпочитаната за прилагане.

В самолетите на " Еърбъс " ще бъде въведена и светлинна система, която ще осведоми пасажерите за количеството свободно пространство в багажното поделение над главите им. Ще има и специфични светлини към всеки колан, които ще демонстрират на стюардесите дали даден пасажер си го е сложил.

Датчици ще демонстрират на екипажа, когато сапунът и тоалетната хартия понижават и би трябвало да бъдат заредени нови количества. Пътниците пък ще могат да си поръчват авансово храна и питиета. Това ще улесни стюардесите в избора на продуктите, които би трябвало да се качат на самолета. Ще се следи и какви са желанията на пасажерите, с цел да може компанията да залага на съответни храни и питиета.

Очаква се новите технологии да бъдат внедрени през 2021 година на " Еърбъс А321 ".

Миналата седмица компанията Fuel Matrix предложи система, която да разрешава дискретно да бъдат претегляни пасажерите на всеки аероплан. По този метод самолетните компании могат да изчислят по-прецизно и точното количество гориво, належащо за всеки полет, а по този начин да понижат въглеродните излъчвания. Повече за системата четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР