Авиокомпания Wizz Air въвежда от 1 ноември нова политика за

...
Авиокомпания Wizz Air въвежда от 1 ноември нова политика за
Коментари Харесай

Wizz Air въвежда нови правила за багажа от 1 ноември

Авиокомпания Wizz Air вкарва от 1 ноември нова политика за багажа на пасажерите в името на това качването на самолета да става по-бързо и да се избегнат случаи на закъснение на полети поради нареждане на ръчния багаж, заяви " Дневник ".

На всички полети на Wizz Air към този момент ще може гратис да се качва единствено багаж с размери 40 x 30 x 20 сантиметра (приблизително колкото дребна раничка, дамска чанта или чанта за преносим компютър, които да се слагат под предната седалка) и отпада опцията на борда да се качва и дребен куфар на колелца (55 x 40 x 23 см, поемащ не повече от 10 кг багаж). За да се вземе като ръчен багаж и подобен куфар, към този момент ще би трябвало да се употребява услугата WIZZ Priority, за която се заплаща друго съгласно пътуването с цени от 5 евро нагоре.

За искащите да чекират багажа преди пътуването, се вкарва услуга, започваща от 7 евро за 10-килограмовите куфари. В нея има още две категории куфари - до 20 кг и до 32 кг.

Вече закупилите билети за полети след 1 ноември при досегашните условия, получават опция за гратис чекиране на 10-килограмов куфар. Тези, които към този момент са платили за чекиран багаж, получават гратис услугата WIZZ Priority, включваща също преимуществото първи да преминат на гейта за полета и първи да се настанят в самолета.

Има най-малко още една причина - с изключение на забавените поради товаренето на багаж на борда, която посочи Йохан Ейдхаген, маркетинг шеф на Wizz Air. Става дума за това, че хората пътуват за все по-кратък престой и през днешния ден към една трета от клиентите на самолетната компания се връщат след 3 дни или по-рано. Поради това те пътуват и с по-малко багаж - от чекиране на багажа за товарния отсек се е възползвал всеки трети, а спомагателен дребен куфар на борда са качвали един от всеки седем пасажери.

Ейдхаген изясни, че за самолетната компания е значимо клиентите да получат транспарантна информация за повече от 50-те разновидността за пътешестване с багаж и това да става още до момента в който си избират и купуват билети, а не когато дойдат на аерогарата.

Авиокомпанията ще продължи да държи под надзор процедурата за обработка на багажа и пасажерите няма потребност да се тормозят, че качеството ѝ ще зависи от оператора на летището, от което или до което пътуват, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР