Авиокомпаниите в Съединените щати отчетоха драстичен ръст на инциденти с

Авиокомпаниите в Съединените щати отчетоха драстичен ръст на инциденти с ...

Небивал ръст на буйстващи пътници


Авиокомпаниите в Съединените щати отчетоха драстичен ръст на инциденти с буйстващи пътници през текущата година. Това е резултат в отговор на промените, въведени по време на пандемията. FAA съобщава за 3000 случая на пътници, които са попречили на работата на екипажите до 25 май 2021 г., като по-голямата част от тях - около 2300, са хора отказали да носят маска.

Разследванията на FAA за евентуални нарушения на федералния закон, при които пътниците се намесват в задълженията на членовете на екипажа, достигнаха най-високото си ниво откакто се води статистика от 1995 г. Само за първите 5 месеца на текущата година FAA е провела 394 разследвания. Това е двойно повече спрямо същия период на 2020 г. и два пъти и половина повече за разглеждания период за 2019 г.

Притеснителното е, че освен че броят на инцидентите се увеличава, те стават и по-жестоки. Ситуацията накара американските авиокомпании да забранят временно продажбите на алкохол, въпреки че последните все още обслужват тези в първа класа. В момента Southwest не планира да започне да сервира отново алкохол, докато American Airlines планира да го направи, след изтичането на срока за задължително носене на маски на 13 септември.

Небивал ръст на буйстващи пътници

Източник: fakti.bg