Авиокомпаниите се опитаха да отменят полети до Израел рано в

...
Авиокомпаниите се опитаха да отменят полети до Израел рано в
Коментари Харесай

Авиокомпаниите отменят полети до Израел заради атаки

Авиокомпаниите се пробваха да анулират полети до Израел рано в събота, откакто палестински бойци започнаха изненадваща офанзива, изстрелвайки хиляди ракети от Газа към околните израелски градове по време на еврейски празник.

Към събота следобяд към 16% от полетите бяха анулирани и 23% бяха забавени до интернационалното летище Бен Гурион, интернационален център на Израел, ситуиран тъкмо отвън Тел Авив.

Някои полети за Израел бяха пренасочени към други летища по света. Полет 954 на United Airlines напусна интернационалното летище в Сан Франциско в петък вечерта и се отклони над Гренландия към седем часа в дългото повече от 13 часа пътешестване, съгласно уеб страницата за следене на полети FlightAware. Полетът по-късно щеше да се върне в Сан Франциско.

„ Безопасността на нашите клиенти и екипажи е наш главен приоритет “, се споделя в изказване на самолетната компания. „ Ние следим от близко обстановката и поправяме графиците на полетите съгласно потребностите. “

Данните на FlightAware също по този начин демонстрират, че Delta Air Lines и American Airlines са отменили събота и неделя полети за Израел, планувани да излетят от интернационалното летище Джон Ф. Кенеди в Ню Йорк.

Германската самолетна компания Lufthansa също разгласи в събота, че ще понижи фрапантно полетите до Тел Авив.

„ На фона на настоящата обстановка със сигурността в Израел Lufthansa Group Airlines понижава програмата си за полети до/от Тел Авив тази събота “, се споделя в изказване на представители на самолетната компания.

Все още ще има един полет от Тел Авив до Франкфурт тази събота, сподели самолетната компания, само че всички други полети са анулирани.

„ Ние непрестанно следим доста динамичната обстановка със сигурността в Израел и сме в стеснен контакт с управляващите. Безопасността на нашите посетители и членове на екипажа е главен приоритет за Lufthansa “, пишат представители на самолетната компания.

Популярно израелско новинарско издание Walla! Новините оповестиха в събота, че Swiss Air, Austrian Airlines и Turkish Airlines са отменили полети до и от Израел.

Ел Ал, националната самолетна компания на Израел, сподели, че клиентите „ могат да преустановят полетите си без такси или да ги анулират с ваучер без разноски “ и сътвориха незабавна гореща линия за клиенти, които би трябвало да трансформират полетите си.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР