Авиокомпаниите подновяват конкуренция за най-добрите места и удобства в бизнес

...
Авиокомпаниите подновяват конкуренция за най-добрите места и удобства в бизнес
Коментари Харесай

Пътуване в бизнес класа: Как да получите безплатен билет с точки или мили?

Авиокомпаниите възобновяват конкуренция за най-хубавите места и улеснения в бизнес класа. Въпреки че доста самолетни компании редуцират първокласните кабини в интерес на бизнес класата, положителната вест е, че премиум пасажерите виждат повече бонуси от всеки път. От седалки в жанр апартамент със затварящи се порти и дизайнерско спално долни дрехи, до менюта, основани от известни готвачи и шикозни комплекти, цялостни с артикули за хубост, летенето в бизнес класа е наслаждение.

Разбира се, целият този разкош си има цена. Много интернационалните билети за бизнес класа костват над 5 000 $ за отиване и връщане от Съединени американски щати, а в някои случаи надвишават 10 000 $. Но в случай че имате самолетни благи или точки от кредитна карта, които се трансферират към стратегии за постоянни пътуващи, можете да изпитате цялата тази чудатост на огромна надморска височина, без да плащате стремглаво високи цени.

Condé Nast Traveler изготви с най-хубавите налични места в бизнес класа сега и изясни по какъв начин можете да употребявате точки и благи, с цел да летите в тях (почти) гратис.  

Qatar Airways Qsuites

След представянето на своя доста възхваляван Qsuite, Qatar Airways се опита да ги сложи на доста от своите направления на дълги дистанции, в това число полети от Доха до Съединени американски щати, Европа и Азия. Що се отнася до самите Qsuites, всеки от тях има лична затваряща се врата за усамотение по време на полет. Qatar Airways също проектира избрани централни седалки, с цел да могат да се комбинират в блокове за двама и четирима (и двойни кревати в някои случаи), тъй че фамилиите или сътрудниците, пътуващи дружно, да могат да се насладят на пространства за другарство и взаимна работа.

В момента можете да намерите Qsuites на борда на Airbus A350-1000 на самолетната компания и някои от нейните Boeing 777-300ER, 777-200LR и Airbus A350-900. Неговите самолети Airbus A380 и Boeing 787 обаче нямат Qsuites.

Как да резервирате с точки и благи: Тъй като Qatar Airways е в алианса на самолетните компании Oneworld, пасажерите могат да осребрят благи на American Airlines AAdvantage или Alaska Mileage Plan за наградни билети. Вече можете да търсите и резервирате награди на Qatar Airways непосредствено на уеб страницата на всяка самолетна компания, което прави процеса бърз и елементарен. Просто въведете града, от който тръгвате, вашата дестинация и вашите дати и търсенето ще покаже варианти за награди както в икономична, по този начин и в бизнес класа. Например, потреблението на американски благи за еднопосочен билет ще ви коства 70 000 благи сред Доха и Съединени американски щати, 42 500 благи сред Доха и Европа или 40 000 благи сред Доха и Азия.
 Тайната зад хаоса на летищата в света може да ви изненада
Тайната зад хаоса на летищата в света може да ви изненада

Истината е, че през идващите няколко месеца няма доста какво да се направи, с цел да се възстановява обстановката

Qatar Airways мина към програмата Avios, която се употребява и от самолетни компании като British Airways и Iberia. Това значи, че можете да осребрите Avios точки, с цел да летите в Qsuites на Qatar Airways. Липсват ви Avios точки или въобще нямате акаунт? Можете да трансферирате награди за участие в American Express или точки от Chase Ultimate Rewards към Avios. Avios употребява диаграма за награди, основана на разстояние, което го прави добра договорка за по-кратки полети, само че много скъпа за по-дълги. Полет от Доха до Съединени американски щати може да коства до 103 000 точки в посока, само че полет сред Доха и доста градове в Европа би коствал единствено 38 750 точки в посока.

Delta One Suites

Delta в действителност беше първата американска самолетна компания, която разкри планове в кабина от бизнес класа с жилища и тези жилища към този момент летят по доста направления. Най-иновативната характерност на Delta One Suites са затварящите се порти. Въпреки че стигат единствено до горната част на седалката, вратите към момента обезпечават осезаемо чувство за усамотение по време на полета, като защищават пасажерите от протичащото се по пътеката. Подобно на по-старите седалки в бизнес класа на Delta, Delta One Suites са ситуирани в шахматна скица 1-2-1, обърната напред, тъй че всеки пасажер да има пряк достъп до пътеката. Седалките имат възглавници от мемори пяна за комфортно пътешестване, необятни са 21 инча (53.3 см) и дълги до 81 инча (205.7 см) в лежащ режим. Те също по този начин разполагат със занимателни линии като персонализирано осветяване и знаци " Не безпокойте ".

Delta е в разгара на възобновяване на флота си, катодобавя Delta One Suites към повече от своите самолети всеки месец. Подобни улеснения можете да намерите на борда на множеството от Airbus A350 и A330-900neos. Самолети с Delta One Suites към този момент летят от няколко от центровете на самолетната компания, в това число Атланта, Детройт, Лос Анджелис и Сиатъл, до разнообразни летища в Европа, Африка и Азия, в това число Амстердам, Хонолулу, Йоханесбург, Париж, Сеул, Сидни и Токио, наред с други дестинации. Някои от тези направления се извършват и със самолети с по-стари седалки в бизнес класа, тъй че не забравяйте да ревизирате още веднъж съответния полет, преди да резервирате.
 Ryanair пред Money.bg: Цените на самолетните билети ще порастват в идващите години
Ryanair пред Money.bg: Цените на самолетните билети ще порастват в идващите години

" Това не значи завършек на нискотарифните полети ", споделя ръководителят на отдел " Продажби и маркетинг " Киара Равара

Как да резервирате с точки и благи: Разбира се, можете да употребявате Delta SkyMiles, с цел да резервирате наградни билети за полети на Delta (и програмата е сътрудник за трансфер на American Express Membership Rewards). Динамичното ценообразуване на самолетната компания обаче значи, че условията за пробег за скъпи билети са се нараснали астрономически - до над 500 000 благи в едната посока в някои случаи. Пригответе се да изминете доста благи за назад изкупуване на Delta.

Вместо това обмислете потреблението на благи от Virgin Atlantic Flying Club. Нямате такива? Програмата е сътрудник за трансфер на AmEx Membership Rewards, Chase Ultimate Rewards и Citi ThankYou Rewards. Така че, в случай че имате кредитна карта, която печели някой от тези типове точки, можете да ги прехвърлите във вашия акаунт във Virgin Atlantic. Можете да търсите билети по ден, седмица или петседмичен интервал непосредствено на уеб страницата на Virgin, който има достъп до място за награди в Delta и цени направления от Съединени американски щати до Европа единствено за 47 500 благи във всяка посока. Други изкупувания обаче се основават на дистанцията и могат да костват доста повече. Например, полет от Съединени американски щати до Йоханесбург би коствал 165 000 благи в едната посока.

Singapore Airlines

Първокласните жилища на Singapore Airlines са нещо като легенда. Подредени в класификация 1-2-1, седалките от бизнес класа в Сингапур се усещат ултра необятни, до 30 инча (76.2 см) напречно. В по-новите A380 на самолетната компания централните седалки могат даже да се трансфорат в нещо като двойно легло. Ако пътувате сами, не се тормозете, има загради за дискретност. Не заспивайте прекомерно бързо или ще пропуснете ястия, основани от " Международната кулинарна група " от основни готвачи на самолетната компания, в това число майстора на кайсеки Йошихиро Мурата и новото партньорство с Golden Door Spa фокусирано върху здравословни менюта.

Въпреки че местата могат да са разнообразни според от вида аероплан, най-новите версии могат да бъдат открити на борда на Airbus A350 и по-новите A380 на самолетната компания. По-старите A380 и Boeing 777 имат предходни версии, които към момента са доста сходни на новите седалки във връзка с пространство и размер. Това значи, че преживяването ви в бизнес класа на Singapore Airlines би трябвало да бъде относително общоприетоо (при това висок стандарт), без значение по какъв маршрут на дълги дистанции летите.
 British Airways ще продава менюта, сервирани в първа класа, с доставки до дома
British Airways ще продава менюта, сервирани в първа класа, с доставки до дома

По сходство на някои от най-големите азиатски авиолинии

Как да резервирате с точки и благи: Singapore Airlines лимитира премиум пространството за награди, което дава на сътрудници, тъй че евентуално ще ви трябват KrisFlyer благи на самолетната компания, с цел да резервирате своя билет. Добрата вест е, че KrisFlyer е сътрудник за трансфер на American Express Membership Rewards, Capital One Rewards, Chase Ultimate Rewards и Citi ThankYou Rewards, тъй че имате доста способи да попълните сметката си, в случай че и когато намерите полет, който желаете да резервирате. Можете да резервирате награди непосредствено на уеб страницата на Singapore Airlines, като влезете в акаунта си в KrisFlyer и потърсите стремежи маршрут и дати.

Полетът от западното крайбрежие на Съединени американски щати, в това число Лос Анджелис, Сан Франциско и Сиатъл, ще коства 128 500 благи във всяка посока. Искате ли да вземете най-дългия полет в света от Нюарк до Сингапур? Това ще ви коства 143 500 благи във всяка посока.

American Airlines

Всички широкофюзелажни джетове на American имат седалки в известната скица 1-2-1 с обърната рибена кост. Всяка седалка е необятна 27 инча (68.5 см) с подлакътника и се накланя, с цел да образува плоско легло, което доближава сред 79 инча (200.6 см).

Ето къде American Airlines в действителност се отличава от останалите самолетни компании - ще намерите някаква версия на сегашните им седалки с обърната рибена кост на по-голямата част от техните самолети за дълги дистанции. Изключенията са някои Boeing 777 и 787, които също имат вид, при който някои редове са обърнати към задната част, само че отпечатъкът на седалката към момента е съпоставим. Накратко, ще имате сходно преживяване съвсем без значение на къде летите.

Как да резервирате с точки и благи: личните AAdvantage благи нормално са най-хубавият вид за пътуващите. Авиокомпанията таксува въз основа на районите, сред които пътувате, и типа на премията. Бонусите за бизнес класа на дълги дистанции стартират от 57 500 благи във всяка посока сред Съединени американски щати и Европа, 60 000-70 000 благи до Азия и 30 000-57 500 благи до Южна Америка. Можете също по този начин да осребрите благи в проекта за пробег на Аляска за полети в американска бизнес класа, откакто Аляска се причисли към алианса Oneworld.
 Emirates пусна самолети без прозорци за пасажерите си първа класа (ВИДЕО)
Emirates пусна самолети без прозорци за пасажерите си първа класа (ВИДЕО)

В бъдеще компанията възнамерява да отстрани изцяло прозорците от самолетите си

Qantas Business Suite

Въпреки че нямат затварящи се порти, седалките на Qantas поддържат малко усамотение с помощта на шахматно разположение, при което седалките са разграничени една от друга и от пътеката с огромни екрани. Големият отпечатък също оказва помощ - всяка седалка е до 24 инча (60.9 см) необятна и 80 инча (203.2 см) дълга в режим на легло с 16-инчов ефирен екран. Последните актуализации на самолетите на Qantas вкарват новата бизнес класа допълнително самолети, а на Airbus A380 пасажерите от бизнес класа получават достъп до споделено пространство за отмора, с цел да си почиват или работят.

Най-новите места на Qantas могат да бъдат открити на Airbus A330s и Boeing 787-9 Dreamliners, които извършват повече транстихоокеански полети до Съединени американски щати, както и най-дългия път на самолетната компания, маршрутът от Пърт до Лондон. В момента Qantas преоборудва своя флот от двуетажни самолети Airbus A380, които също летят до Съединени американски щати с нови седалки. На Airbus A380 изберете седалка на преградата (тези на първия ред на всяка кабина), защото те се възползват от няколко спомагателни инча място за краката.

Как да резервирате с точки и благи: Qantas е член на Oneworld, тъй че можете да употребявате своите AAdvantage благи на American Airlines, с цел да резервирате награди непосредствено на AA.com. American е един от дребното огромни превозвачи в Съединени американски щати, който към момента предлага диаграма с награди, което улеснява да разберете какъв брой благи са ви нужни за назад изкупуване. Мястото за
бонуси в бизнес класа е нищожно, само че в случай че съумеете да си намерите намерите подобен билет, той ще ви коства 80 000 благи в едната посока сред Съединени американски щати и Австралия. Още по-привлекателно, сътрудникът на Oneworld, Alaska Airlines, и неговата стратегия за проект за пробег таксува единствено 55 000 благи във всяка посока. Можете да търсите и резервирате награди непосредствено на уеб страницата на Аляска.
 Да пътуваш с частен аероплан или в бизнес класа? Тази компания предлага трети вид
Да пътуваш с частен аероплан или в бизнес класа? Тази компания предлага трети вид

Индийската JetSetGo е Uber в авиацията

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР