Авиокомпаниите, които са сред фирмите най-силно пострадали от кризата с

Авиокомпаниите, които са сред фирмите най-силно пострадали от кризата с ...

Авиокомпаниите започват да предлагат билети до „мистериозни дестинации“


Авиокомпаниите, които са сред фирмите най-силно пострадали от кризата с коронавируса, активно търсят алтернативни начини да привлекат повече потребители. Последната им хрумка е да предлагат полети към „мистериозни дестинации“, при които пасажерите не знаят накъде се отправят.

Такава промоция е обявила австралийската авиокомпания Qantas, предаде Би Би Си. Това е същата компания, която в началото на глобалната пандемия, силно ограничила възможността да се пътува, въведе полети „до никъде“. При тях самолетът прави няколкочасов полет, като в крайна сметка каца отново на същото летище, от което е излетял. Тези полети бяха насочени към всички, които имат носталгия към пътуването със самолет.

„Мистериозните дестинации“ не са напълно ново изобретение на авиокомпаниите. Подобни екскурзии са популярни през 60-те в Англия, с тази разлика, че тогава пътуването се осъществява с автобуси, а често туристите се оказват в места като родния им град например. Сега Qantas обявява, че ще провежда пътуване до „мистериозни дестинации“ до някое от другите летища в Австралия от базите си в Брисбейн, Мелбърн и Сидни. Цените за това пътешествие започват от 737 австралийски долара (931 лв.), а в програмата може да се включва дегустация на вино, гмуркане на острови или гурме обяд.  

 

Източник: manager.bg