Авиокомпании заземиха полети, банки имат проблеми със системите си, а

...
Авиокомпании заземиха полети, банки имат проблеми със системите си, а
Коментари Харесай

Срив на Windows 10 причини глобален хаос

Авиокомпании заземиха полети, банки имат проблеми със системите си, а английската Sky News прекъсна излъчването си
Операционната система Windows 10 претърпя световен срив, който причини хаос в голям брой компании и държавни институции. Компютрите на потребителите са забили на екрана за възобновяване, а повода е бъг в нова актуализация на сигурността, основана от компанията Crowdstrike.

Банкови институции, супермаркети и медийни компании в Съединените щати са спрели работата. Докладват се и проблеми при набирането на незабавния номер 911. Телевизии и радиа са офлайн, оповестява " Гардиън ". 

Във Великобритания бе прекратено излъчването на Sky News, а всички полети на American Airlines, Delta и United са заземени. Летището в Мелбърн уведоми пасажерите, че " изпитва световен механически проблем, който оказва въздействие върху процедурите за чекиране " и посъветва за самообладание. Кацналите пасажери пък не могат да вземат багажа си. Проблеми има и на летището в Лос Анджелис.

Нискотарифната самолетна компания " Райънеър " (Ryanair) предизвести за " поенциални разстройства в мрежата " поради прекъсването на световната система на трета страна, предадоха ДПА и Франс прес.

Днешният полет FR8840 от Берлин (Бранденбург) за Летище София (Терминал 2), изпълняван от " Райънеър ", е отменен.

На летището в Берлин всички полети са спрени. За проблеми оповестяват също амстердамското летище " Схипхол ", както и летището в Единбург, предава Българска телеграфна агенция. Проблеми има и Лондонската фондова борса, въпреки че фондовата борса във Франкфурт заяви, че търговията й през днешния ден е почнала обикновено. 

Сайтът DownDetector оповестява за възходящи проблеми в услугите на Visa, ADT security и Amazon.

Железопътният транспорт във Англия също е потърпевш. Microsoft съобщи, че потребителите може да нямат достъп до приложенията в облака му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР