Авиокомпании в Европа и САЩ бързат да осигурят резервни части

...
Авиокомпании в Европа и САЩ бързат да осигурят резервни части
Коментари Харесай

Авиокомпании променят разписанията си, заради проблеми със самолетни двигатели

Авиокомпании в Европа и Съединени американски щати бързат да обезпечат аварийни елементи и мотори за своите самолети, с цел да избегнат анулацията на полети. Това се постанова, откакто през предишния месец производителят на самолетни мотори „ Прат енд Уитни “ разгласи, че изтегля за инспекция и ремонт стотици от тях, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Прат енд Уитни “ разгласи тази самодейност, откакто откри, че замърсяване на метала, употребен при производството на някои елементи за самолетните мотори, може да провокира пукнатини при моторите.

Очаква се през идващите от 9 до 12 месеца забележителен брой самолетни мотори да бъдат ремонтирани или тествани за недостатъци. Проверките ще обзет близо 1200 от общо над 3000 мотора, от модела „ PW1100G-JM “. Те се инсталират и на самолетите на „ Еърбъс “ от модела „ А320нео “.

Около 200 от тях ще бъдат в тествани доникъде на септември.

Редица самолетни компании, измежду които нискотарифната „ Уиз еър “ в Европа, както и американските „ Спирит еърлайнс “, „ ДжетБлу “  и Хавайските авиолинии, са принудени да трансформират полетните си написания.

„ Уиз еър “ ревизира надолу прогнозата за растежа на своя бизнес. Авиокомпанията, която оперира и в България, обмисля краткотрайно да се откаже от някои полети или даже от цели направления. Тя предизвести, че проблемите със самолетните моторите „ оказват напън “ върху дейностите й по техническата поддръжка на самолетите.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР