Авиокомпании ще увеличават цените на билетите, заради поскъпването на течните

...
Авиокомпании ще увеличават цените на билетите, заради поскъпването на течните
Коментари Харесай

Цените на самолетните билети скачат заради войната в Украйна

Авиокомпании ще усилват цените на билетите, поради повишаването на течните изкопаеми горива (а оттова и на керосина). Това се случва вследствие на войната в Украйна, оповестява профилираното издание " Бурсие ", представено от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3074
Очаква се нарастване на билетите да се случи след около 6 до 8 месеца, съобщи представителят на уеб страницата за сравняване цените на полетите " Лилиго " Гийом Ростан. По негови думи повишаването ще бъде от порядъка на 20-25 на 100.

" Ер Франс-Ка Ел Ем " (Air France-KLM) да вземем за пример увеличи цените си от 17 март за полетите на далечни дистанции. По линията Париж-Хавана повишаването е с 40 евро при настояща цена на билета от 619 евро отиване и връщане.

Авиокомпанията към този момент е купила 72 % от нужното гориво за първото тримесечие на 2022 година, а за второто - 63 %, споделя представителят на " Ер Франс-Ка Ел Ем ".

При все това не се чака незабавно да настъпи повишаване на самолетните билети, като това ще става по друго време при обособените самолетни компании. Някои от тях употребяват механизъм на " покритие " от опасности от флуктуации на цените на горивото. Тази техника, наречена " хеджинг " ( " hedging " ), се състои в авансово закупуване на гориво на по-ниски от пазарните цени.

Някои самолетни компании са сключили застраховки с банки, които се ангажират да компенсират вероятно повишение на цените на горивото в избран интервал - най-често 6 до 9 месеца. Това изясни старши сътрудникът в консултантската компания " Ролан Берже " Дидие Брешемие, (Roland Berger), профилирана във въздушния превоз.

Тази система употребяват " Ер Франс-Ка Ел Ем ", " Луфтханза " (Lufthansa), " Изиджет " (easyJet) и " Райънеър " (Ryanair).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР