Авиобаза Граф Игнатиево ще отвори врати за посетители на 25

...
Авиобаза Граф Игнатиево ще отвори врати за посетители на 25
Коментари Харесай

Авиобаза Граф Игнатиево е домакин на авиационен празник по повод 110-годишнината от първия боен полет на българската авиация

Авиобаза Граф Игнатиево ще отвори порти за гости на 25 юни 2022 година (събота) от 09.30 ч. като хазаин на авиационен празник във връзка 110-годишнината от първия военен полет на българската авиация и 85 години от връчването на бойните флагове на авиационните подразделения. Това оповестиха за Радио " Фокус " -Пловдив от пресцентъра на авиобазата.

Официалното разкриване на авиационното събитие ще бъде в 11.00 ч. с началото на 4-часова интензивна и богата летателна стратегия.

Формации от самолети и върховен пилотаж по единично ще сгъстят въздуха над изтребителното летище на България. Гостите на празника ще следят детайли от главните задачи и задания на самолети МиГ-29, Су-25К, C-27J „ Спартан “, Л-410, L-39ZA, PC-9M и вертолети Ми-24, Ми-17, AS-532AL Cougar, AS-565 Panther и Бел-206 и ще се насладят на майсторството на българските водачи от състава на Военновъздушните и Военноморските сили.

След финала на всяка задача във въздуха, авиационната техника ще рулира в непосредствена непосредственост до линията на публиката, тъй че нашите дребни фенове да усетят мириса на авиационното гориво.

Организаторите плануват в програмата и други специфични изненади, които ще запазят в загадка за празничния ден.

Статичен показ ще запознае посетителите с предназначението и летателните характерности на авиационна техника на въоръжение във Военновъздушните и Военноморските сили, както и със специфичната обслужваща техника на летището. Ще бъдат показани още комплекси и техника от зенитно-ракетни и радиотехнически войски. В обособени центрове посетителите ще могат да прегледат и научат повече за активността, авиационното съоръжение на самолетите и професионалните отговорности на другите експерти от състава на Военновъздушни сили.

В късите почивки на демонстрациите Представителният оркестър на Военновъздушните сили ще показа богат репертоар на военни маршове и творби от кино музика, рок, джаз, българска сцена, както и национална музика.

Входът е свободен.

Поради упования претрупан трафик в деня от Министерство на вътрешните работи предлагат посетителите на открития летателен ден да употребяват за напредване междуградските рейсове и ж.п. превоз.

За посетителите в региона на село Граф Игнатиево са обособени краткотрайно четири паркинга, означени със знак „ P”.

Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - гр. Пловдив предизвестява водачите на МПС, че са вероятни промени в придвижването във времевия период от 09:00 до 15:00 ч.

При нужда ще бъде спряно придвижването в посока гр. Карлово - гр. Пловдив като обходният маршрут ще бъде следният:

с. Царимир – с. Церетелево - с. Неделево - с. Голям Чардак - с. Малък Чардак – с. Строево – с. Труд – гр. Пловдив.

С оглед нужните ограничения за сигурност, няма да бъдат пропускани жители, носещи огнестрелно и хладно оръжие, хора в нетрезво положение и такива, пренасащи алкохол и доста обемист багаж.

Приканват се всички гости да следват прецизно напътствията на органите на реда и наредбите на длъжностните лица на територията на летище Граф Игнатиево.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР