Авиобаза Граф Игнатиево ще отвори врати за посетители на 25

...
Авиобаза Граф Игнатиево ще отвори врати за посетители на 25
Коментари Харесай

110 г. от първия боен полет – висш пилотаж в Графа

Авиобаза Граф Игнатиево ще отвори порти за гости на 25 юни 2022 година (събота) от 9.30 ч. като хазаин на авиационен празник във връзка 110-ата годишнина от първия военен полет на българската авиация и 85 години от връчването на бойните флагове на авиационните подразделения.

Официалното разкриване на авиационното събитие ще бъде в 11.00 ч., когато ще стартира 4-часовата интензивна и богата летателна стратегия.

Гостите на празника ще следят обединения от самолети и върховен пилотаж, осъществяване на детайли от главните задачи и задания на самолети МиГ-29, Су-25К, C-27J „ Спартан “, Л-410, L-39ZA, PC-9M и вертолети Ми-24, Ми-17, AS-532AL Cougar, AS-565 Panther и Бел-206. Българските водачи от състава на Военновъздушните и Военноморските сили ще показват своите умения и качества.

След финала на всяка задача във въздуха самолетите и вертолетите ще рулират в непосредствена непосредственост до линията на публиката, тъй че дребните фенове да могат да следят техниката.

Организаторите плануват в програмата и други специфични изненади, които ще запазят в загадка за празничния ден.

Статичен показ ще запознае посетителите с предназначението и летателните характерности на авиационна техника на въоръжение във Военновъздушните и Военноморските сили, както и със специфичната обслужваща техника на летището. Ще бъдат показани още комплекси и техника от зенитно-ракетни и радиотехнически войски. В обособени центрове посетителите ще могат да прегледат и научат повече за активността, авиационното съоръжение на самолетите и професионалните отговорности на другите експерти от състава на Военновъздушни сили.

В късите почивки на демонстрациите Представителният оркестър на Военновъздушните сили ще показа богат репертоар на военни маршове и творби от кино музика, рок, джаз, българска сцена, както и национална музика.

Входът в авиобаза Граф Игнатиево в празничния ден е свободен.

Поради упования претрупан трафик в деня от Министерство на вътрешните работи предлагат посетителите на открития летателен ден да употребяват за напредване междуградските рейсове и ж.п. превоз. 

За посетителите в региона на село Граф Игнатиево са обособени краткотрайно четири паркинга, означени със знак „ P ”.

Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – гр. Пловдив предизвестява водачите на МПС, че са вероятни промени в придвижването във времевия период от 09:00 до 15:00 ч.

При нужда ще бъде спряно придвижването в посока гр. Карлово – гр. Пловдив като обходният маршрут ще бъде следният:  с. Царимир – с. Церетелево – с. Неделево – с. Голям Чардак – с. Малък Чардак – с. Строево – с. Труд – гр. Пловдив. 

С оглед нужните ограничения за сигурност в региона на авиобаза няма да бъдат пропускани жители, носещи огнестрелно и хладно оръжие, хора в нетрезво положение или пренасащи алкохол и доста обемист багаж. 

Приканваме всички гости да следват прецизно напътствията на органите на реда и наредбите на длъжностните лица на територията на летище Граф Игнатиево.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР