Авио-космическата компания Blue Origin на милиардера Джеф Безос продължава тестовете

...
Авио-космическата компания Blue Origin на милиардера Джеф Безос продължава тестовете
Коментари Харесай

Blue Origin направи успешен тест на ракетата за туристически пътувания

Авио-космическата компания Blue Origin на милиардера Джеф Безос продължава тестванията на технологията, с която възнамерява да изпрати хора на Луната през 2024 година.

Вчера 18-метровата суборбитална ракета притежател „ Ню шепърд “ бе изстреляна от космодрума във Ван Хорн, щата Тексас, достигайки оптималната височина 105 км, съобщи „ Би Би Си “. Софтуерът ѝ е създаден по този начин, че да помогне на галактическите транспортни средства да правят прецизни кацания върху други планетарни тела.

Ракетата, която може да каца отвесно след осъществяване на полет, е предопределена за галактически пътешествия и посредством капсула, ситуирана в горната част, ще транспортира пасажери на към 100 км от земната повърхнина, с цел да усетят преживяването от микрогравитацията.

Два типа датчици оказват помощ за гладкото кацане на „ Ню шепърд “ – едната система, наречена Splice, е създадена от изследователската компания Draper и е проектирана да прави „ релативно навигиране на терена “, при което камери събират информация в действително време за покрайнината, а по-късно я съпоставят с авансово заредени карти, тъй че да бъде несъмнено точното местонахождение на транспортното средство. Другата система, Navigation Doppler Lidar е основана от центъра за изследвания на НАСА във Вирджиния. Тя изпраща лазерни сигнали към повърхността на планетарните тела, с цел да дефинира скоростта и височината, на която се намира ракетата.

НАСА държи да тества технологията на Земята преди изпращането ѝ към единствения ни натурален сателит.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР