Авиационният гигант Boeing трябва да преразгледа модификациите на системата за

...
Авиационният гигант Boeing трябва да преразгледа модификациите на системата за
Коментари Харесай

Препоръка: Boeing трябва да работи още върху софтуера на 737 MAX

Авиационният колос Boeing би трябвало да преразгледа модификациите на системата за увеличение на маневрените характерности (MCAS), с цел да се увери, че те " дават отговор правилно на проблематиката ". Това разгласи Федералната авиационна работа на Съединени американски щати (FAA).
" FAA няма да утвърди софтуера за инсталиране, до момента в който не бъде задоволена ", акцентира представителят на организацията.
Около 370 аероплан 737 MAX бяха приземени след две тежки произшествия - в Индонезия и Етиопия, лишили живота на над 340 души. Смята се, че MCAS е лишила контрола на водачите на двата аварирали самолета в Индонезия и Етиопия, като в тази ситуация с индонезийския полет е навела носа на самолета повече от 20 пъти, макар опитите на екипажа да предотврати това.
Иначе Boeing разгласи разработка на нов програмен продукт, който ще изключва MCAS доста по-бързо, в сравнение с до момента, като системата ще става неактивна автоматизирано, в случай че сред нейните датчици и други показания на системите на самолета има прекомерно огромна разлика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР