Августовският терор на Торино е „българският ключ“!“ – заяви вчера

...
Августовският терор на Торино е „българският ключ“!“ – заяви вчера
Коментари Харесай

Терор в Торино: "Българският ключ" сее страх и паника

Августовският гнет на Торино е „ българският ключ “! “ – съобщи през вчерашния ден пред публицисти шефът на полицията в града на ФИАТ и на „ Ювентус “ Марко Мартино.

Той изясни на репортерите, че повода за развихрилата се измежду локалните поданици неуравновесеност са осъществените с „ нашенското “ приспособление единствено от началото на август над 70 обира на жилища на хора в отпуск, предава за "Монитор " от Италия Румен Михайлов.

При това става дума за обири, за които силите на реда са били известени от върналите се по домовете от отмора пострадали и ето за какво съществуват опасения, че „ ужилените “ в края на месеца ще се окажат доста повече.

На журналистическия въпрос „ Защо шперцът е нарeчен „ български “? “ Марко Мартино дипломатично отговори, че „ ключът “ нямал нищо общо с днешна България. Името му било лепнато неизвестно по кое време, може би преди няколко десетилетия, когато приспособлението попаднало за пръв път в полизрението на италианската полиция.

В същото време началникът акцентира, че става дума за извънредно сполучлив ръчно направен шперц от дребни преносими железни елементи. Като умелото боравене с него разрешавало да бъде „ разшифрована “ и отворена безпроблемно всяка секретна ключалка от по-старо потомство, освен това за нула време и тихо.

Някои вестници като „ Ла Стампа “ и „ Ил Джорнале “ написаха, че „ българският ключ “ бил употребен преди време от специфичните служби на някогашните социалистически страни. С него техните сътрудници прониквали гладко в жилищата на обвинени за нещо си техни жители и събирали компрометиращи материли против сънародниците си.

Информационен уебсайт от Торино сипа още сол в тази гозба, акцентирайки, че по време на Студената война приспособлението било употребявано от българските шпиони в Западна Европа с най-различни подмолни цели.

Полицейският началник на Торино сподели още на конференция, че последните двама обирджии, боравили с „ българския ключ “ и изловени от подчинените му при започване на седмицата, са грузинци на 32 и 33 години.

В стаята им в непретенциозен хотел в края на града били открити куп крадени скъпи движимости – часовници, бижута, пари, предмети на изкуството и даже две шикозни бомбета „ Борсалино “.

В края на срещата си с публицисти Марко Мартино прикани италианците, които имат по-стари секретни брави, в случай че желаят да спят умерено, да ги сменят с по-модерни, против които „ нашенското приспособление “ било безпомощно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР