Август ще ни почерпи не с едно, а с две

...
Август ще ни почерпи не с едно, а с две
Коментари Харесай

Август ще ни посрещне с две суперлуни

Август ще ни почерпи не с едно, а с две фантастични лунни изяви, като луната е най-близо до земята, което води до две суперлуни, заяви Си Ен Ен.


Първата от суперлуните ще доближи своя връх през днешния ден, като лунните наблюдаващи в Европа, Обединеното кралство, Африка и Близкия изток ще могат да видят кълбото, което свети най-пълно в нощното небе на разстояние от към 357 530 километра от Земята, съгласно калкулации от пенсионирания астроном на НАСА Фред Еспенак.

Това първо пълнолуние се назовава още „ луната на есетровите риби “, защото се случва в такова време на годината, когато локалното население е разкрило, че огромните сладководни риби се ловят елементарно в Големите езера, написа в Алманаха на остарелия фермер.

Второ пълнолуние ще може да се наблюзава на 30 август в най-близката точка до нашата планета тази година, на към 357 344 километра, което го прави неуловима синя супер луна.

Сините луни са пълнолуния, които се случват за повторно в един месец.

Трябва да се означи, че сините луни в действителност не са сини. Името идва от сентенция от ΧVI век, обозначаваща рядко събитие - един път на синя луна (once in a blue moon). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР