Август е най-кървавият месец на пътя. Именно през тази част

...
Август е най-кървавият месец на пътя. Именно през тази част
Коментари Харесай

В Гърция българите стават най-кротките шофьори

Август е най-кървавият месец на пътя. Именно през тази част на годината в България от 3 десетилетия насам умират приблизително над 100 души. Доказва го и черната статистика. От началото на годината до края на юни записаните ПТП-та са 2896 с 254 починали и 3653 ранени.

" Статистиката не е приятна, макар че всяка година има спад в злополуките. Летните месеци са извънредно интензивни, трафикът е претрупан. Това са аргументите за произшествията и повишаване на броя. Рискът е доста огромен. Наблюдава се отмалялост от горещините, от това, че водачите потеглят в края на работната седмица към морето и се връщат назад неотпочинали. Това води до неправилни маневри и преценки, които са съдбовни. Първокласните пътища и автомагистралите се оказват най-невралгичните точки през летните месеци”, разяснява гл. контрольор Калоян Драганов от " Пътна полиция " пред " Нова телевизия ".

„ Хората, които потеглят на отмора не се преценяват с това, че не би трябвало да бързат. Важно е да стигнем до дестинацията си безвредно, а не с няколко минути по-бързо. Ако всеки съблюдава това изискване, мисля че злополуките ще намалеят значително”, сподели Ивайло Славков от СБА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР