Aвгуст е най-кървавият месец на пътя. Именно през тази част

...
Aвгуст е най-кървавият месец на пътя. Именно през тази част
Коментари Харесай

Как да шофираме безопасно, когато всички са на път?

Aвгуст е най-кървавият месец на пътя. Именно през тази част на годината в България от три десетилетия насам умират приблизително над 100 души. Доказва го и черната статистика. Как да пазим себе си и останалите, до момента в който караме в горещините?

От началото на годината до края на юни записаните ПТП-та са 2896 с 254 починали и 3653 ранени. Статистиката не е приятна, макар че всяка година има спад в злополуките. Летните месеци са извънредно интензивни, трафикът е претрупан. Това са аргументите за произшествията и повишаване на броя. Рискът е доста огромен. Наблюдава се отмалялост от горещините, от това, че водачите потеглят в края на работната седмица към морето и се връщат назад неотпочинали. Това води до неправилни маневри и преценки, които са съдбовни. Първокласните пътища и автомагистралите се оказват най-невралгичните точки през летните месеци, разяснява пред Нова телевизия основен контрольор Калоян Драганов от "Пътна полиция ".

Хората, които потеглят на отмора не се преценяват с това, че не би трябвало да бързат. Важно е да стигнем до дестинацията си безвредно, а не с няколко минути по-бързо. Ако всеки съблюдава това изискване, мисля че злополуките ще намалеят доста, сподели Ивайло Славков от Съюза на българските автомобилисти.

Славков разяснява и дали високите наказания в Гърция биха довели до спад на случаите по пътищата. Това е единият ключ към контрола. Там, всички българи стават най-хубавите и кротки водачи. Знаят, че който бъде заловен с превишена скорост или направи нарушаване санкциите са жестоки и това е една забележителна спирачка за джигитите, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР