Август е класическо време за почивка, но не за всички

...
Август е класическо време за почивка, но не за всички
Коментари Харесай

Flex е по-велико от flat - новите устройства на Samsung

Август е класическо време за отмора, само че не за всички - за Samsung обичайно е месецът в годината, когато се вадят значимите нови телефони. Преди това беше бизнес моделът Note, а в този момент са сериите Flip и Fold.

Flex е по-велико от flat, гласеше тийзърът на акцията, който подгряваше за премиерата на 10 август.

Няма по какъв начин да не се съгласим, че да си еластичен е по-добре, отколко да не си, като от известно време това схващане за формата на нещата важи с цялостна мощ и за мобилните телефони.

Като човек, чието най-гъвкаво устройство е дисплеят на преносимия компютър му, съществуването на два напълно разнообразни модела с явно неприпокриващи се аудитории няма по какъв начин да не предизвика любознанието ми.



Докато Galaxy Z Flip4 е безапелационната начин на живот линия и сполучливо се наложи като такава, то Fold е “нещото ”, на което може да работиш умерено, след което да го пъхнеш в джоба си. Думата “нещо ” важи с цялостна мощ, тъй като когато разгърнете Galaxy Z Fold4, получавате една в действителност добра работа повърхност от 7,6 инча.



Очевидно, че таблетите направиха гражданска война, която става дума за мобилно видео, само че в този момент приказваме за качествено нова идея за работа и мултитаскинг функционалности на равнището на компютър.

Седмица преди формалната премиера, Лондон стана хазаин на предварителната среща на медии от разнообразни страни, като бяха показани телефони, часовници и слушалки на Samsung.

Скрити зад черните витрини на две централни местоположения в сърцето на английската столица - едната на Shelton Street, а другата на Regent Street - новите устройства на южнокорейската компания се срещнаха с първите “външни очи ”.

За серията Galaxy Z това е четвърто потомство устройства - 3 Flip и 4-ти Fold. Това са няколко години на опит и усъвършенствания, с цел да може един коренно новаторски план, какъвто е сгъваемият екран, да стане известна линия всеобщи устройства, продадена на милиони клиенти по света.

Въпреки че Galaxy Z Flip потегли като женска серия, клиентите отчасти опровергаха маркетинговите предубеждения. Компактният размер, който се получава от сгъването на телефона вид табакера, е комфортен за всеки джоб.

Пастелно лилавият цвят (Bora лилаво) е акцентът в новата Z Flip серия. Същият откриваме и при смарт часовниците от Galaxy Watch5 серията и новите слушалки.

На пръв взор измененията в Galaxy Z Flip4 са в детайлите - по-тънка панта, матово стъкло на гърба и блестящи железни рамки.

От Samsung възприемат Galaxy Z Flip като модел, с който потребителите показват себе си - телефонът като аксесоар и като част от целия начин на живот и облик на индивида.

Затова и акцентите в представянето му са в партньорство с Meta (компанията майка на Фейсбук, Instagram и WhatsApp), което разрешава да се снимат видео селфита от друг ъгъл от отдалеченост. За задачата единствено сгъвате телефона в мечтаната от вас позиция и по-късно непосредствено ги качвате в обществените мрежи. Това прегъване на езика на компанията е известно като Flex режим и поддържа ъгъл сред 75 и 115 градуса.



Всъщност една от измененията в селфи културата, която пристигна с Galaxy Z сериите, е, че те разрешиха да се снимат висококачествени селфита непосредствено от външния екран, като се употребява главната камера.

Сега функционалността Quick Shot е усъвършенствана, тъй че да прави още по-добра работа на инфлуенсъри и влогъри. Потребителите към този момент могат да си вършат селфита в портретен режим и да виждат превю в действителното съответствие на фотографията благодарение на Quick Shot.

Именно в камерата е и смяната по отношение на предходния Z Flip - по данни на компанията тя има 65% по-ярък главен датчик, захранван от процесор Snapdragon® 8+ Gen 1. Идеята е фотосите и видеата да са по-контрастни и по-стабилни, без значение дали снимате денем или през нощта.



Въпреки че наподобява разумно потребителите да избират да работят на огромен екран, от Samsung са се погрижили да има оптимален брой функционалности и в сгънато положение. Освен да снимате, вие умерено можете да говорите и да отговаряте на известията, които получавате.

Батерията е 3,700mAh, в случай че употребявате 25W адаптер или с по-висок потенциал, можете за 30 минути да постигнете 50% заряд на батерията.

Посланието на този модел е “Животът е прелестен ” и чака единствено да бъде сниман и споделен.

За разлика от него при Galaxy Z Fold4 ситуацията е работа, работа и отново работа.

Това е първото мобилно устройство с Android 12L, специфична версия на операционната система Android, която разрешава същински мултитаскиинг и има интерфейс, който наподобява на компютърен.

Специално във връзка с работата в доста екрани и приложения,развитието е огромно - Chrome и Gmail към този момент поддържат drag-and-drop, което разрешава на потребителите бързо да копират и слагат линкове, фотоси и други запаси от едно приложение в друго.

Пълният Office пакет на Microsoft и Outlook е приспособен за сгъваемия екран, тъй че да пресъздава повече информация и да обезпечава по-бързи способи за взаимоотношение със наличието.



Много оказва помощ и стилусът S Pen, с който могат да се водят бележки и да се рисува - той е наследството, което положителният остарял Note остави на бъдещите генерации бизнес модели на Samsung.

Камерата на Galaxy Z Fold4 е усъвършенствана - главната 50MP-ова има 3 пъти оптичен Zoom и 30 x цифрово нарастване. Другите две камери са 12MP Ultra Wide Camera F2.2 и 10MP Telephoto Camera.

Телефонът има още 10MP F2.2, Selfie Camera на предния панел и 4MP Under Display Camera, която ще ви снима, до момента в който ползвате Гугъл Meet да вземем за пример.

Пикселите на екрана са по-големи, а главният 7.6-инчов екран е по-ярък. Реалното зрително поле е 7.6-инча, като камерата е доста ловко прикрита под екрана и всред уголемените пиксели, тъй че да не реже от картината.



Размерите му разгънат с 130.1 x 155.1 x 6.3mm, а тежестта 263g

Телефонът поддържа 120Hz адаптивна периодичност на освежаване. Процесорът е Snapdragon® 8+ Gen 1.

И Z Flip4, и Z Fold4 са водоустойчиви, като от Samsung дават и още един приз - за нараснала издръжливост по отношение на предходните модели с помощта на Armor Aluminum покритие по рамките и пантата, както и на Corning Gorilla Glass Victus+ покритието на външния екран и задния панел.

Препоръчителните цени на устройствата стартират от 2,149 лева за Galaxy Z Flip4 (128GB), 2,249 лева (256GB) и 2,499 лева (512GB). Galaxy Z Fold4 е с целесъобразна цена от 3,499 лева (256GB) и 3,749 лева (512GB).

Традиционни с новите модели на смарт телефоните идва и нови аксесоари. В казусът това са слушалките Galaxy Buds2 Pro с 24bit тон с висок динамичен обсег и коаксиален двупосочен представител (това значи, че са два представителя в едно общо тяло). Те са с 15% по-малки, с цел да прилягат по-добре в ухото и да са подобаващи и за по-интензивни спортни занимания.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР