Август е един от най-опасните месеци на Черноморието. Сега морето

...
Август е един от най-опасните месеци на Черноморието. Сега морето
Коментари Харесай

Опасно мъртво вълнение по Черноморието

Август е един от най-опасните месеци на Черноморието. Сега морето крие рискови мъртви течения. Очаква се вълнението да стихне, само че това не значи, че ще изчезнат подводните течения, присъщи за месеца. Вижте с какво би трябвало да се съобразяваме при мъртво неспокойствие на плажа.

Спасителите поучават плажуващите да не се подлъгват по спокойното море, а да наблюдават флаговата сигнализация, тъй като има рискови водни течения.
Веселин Илиев - основен избавител: Морето образува дълга вълна. Тези водни маси, които се движат към брега, би трябвало да се връщат назад в моето и те се връщат на избрани места, по този начин наречените подводни течения. И когато деца, възрастни и хора, които не могат да плуват, попаднат в подводно течение вълната ги отнася във вътрешността и те умират.
Много постоянно хората са уверени в себе си и в своите качества при плуване само че това не постоянно оказва помощ при мъртви течения.

Плуването обаче е изцяло неразрешено при мъртвото течение, безапелационни са спасителите.
Веселин Илиев - основен избавител: Да не изпада в суматоха, да легне хоризонтално на повърхността на водата, тъй като горния пласт вода вълните ще го ще го изхвърлят на брега. Да поеме надълбоко въздух.
Друг метод да разпознаем мъртвото течение е по шума на вълните, колкото е по-силен толкоз е по рисково морето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР