Марк Медоус в съда в Джорджия: Времето с Доналд Тръмп беше „предизвикателно“

...
Авг. 28 (UPI) – Бившият началник на кабинета на Белия
Коментари Харесай

Авг. 28 (UPI) – Бившият началник на кабинета на Белия дом Марк Медоус каза в съдебна зала в Атланта в понеделник, че времето, прекарано при бившия президент Доналд Тръмп, е било „предизвикателно“.

По време на изслушването по искането на Медоус да се премести на процеса пред федералния съд, той свидетелства, че е участвал в повечето от срещите на Тръмп - понякога като важен участник, понякога като наблюдател. ."

Прокурор от окръг Фултън, Джорджия, офисът на окръжния прокурор Фани Уилис разпитва Медоус, който се предаде в Атланта миналата седмица, след като друг съдия отхвърли искането му да блокира ареста му, ако не се предаде в.

Изслушването пред американския окръжен съдия Стив К. Джоунс беше едно от няколкото, пред които Медоус се изправя, тъй като адвокатите на защитата му защитават имунитета му по делото, твърдейки, че той е бил федерален служител, действащ по пряка заповед на Тръмп, когато за него се твърди, че е помогнал на заговор за отмяна на резултатите от изборите през 2020 г. в Джорджия.

Медоус твърди, че тъй като ролята му е включвала тясна работа с държавни служители, неговият случай трябва да бъде разгледан във федералния съд. Той също така каза, че организирането на разговор между Тръмп и държавния секретар на Джорджия Брад Рафенспергер и наблюдението на одита на бюлетините в окръг Коб е в съответствие със задълженията му като началник на кабинета. на щата Майк Помпео и Обединения началник-щаб ген. Марк Мили в дните след нападението на 6 януари 2021 г. срещу Капитолия на САЩ. По време на тези разговори тримата обсъдиха възприятията на чуждестранните противници, че Съединените щати са „слаби“ в светлината на атаката.

Общо 19 обвиняеми, включително Тръмп, са обвинени по рекетьорски повлияни и корумпирани организации в Джорджия закон и много от обвиняемите са изправени пред множество обвинения, включително заговор за измама на държавата, фалшифициране, престъпен опит за подаване на фалшиви документи, неверни изявления и писания и заговор за извършване на изборна измама.

Преди изслушването в понеделник, прокурорите призоваха четирима свидетели – включително бивш главен следовател от кабинета на държавния секретар на Джорджия и двама адвокати, свързани с Тръмп – които може да свидетелстват в нещо, което би могло да повдигне завесата на потенциален процес и да дадат по-задълбочен поглед върху действията на Медоус след изборите през 2020 г.

Медоус е обвинен в склоняване на длъжностно лице да наруши клетвата им в длъжност поради присъствието му на прословутия разговор за „намиране на гласове“ между Тръмп и Рафенспергер.

Медоус е също е обвинен в нарушаване на федералния закон на Hatch, който забранява на длъжностни лица да използват статута си на правителство, за да повлияят на избори.

Адвокатите му посочиха, че ще подадат молба с молба към съдията да отхвърли обвиненията, ако спечелят ходатайство, подадено във вторник, за преместване на делото му от Върховния съд на окръг Фултън към Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Джорджия.

„Г-н. Meadows има правото да премахне този въпрос. Поведението, пораждащо обвиненията в обвинителния акт, се е случило по време на мандата му и като част от службата му като началник на щаба“, се казва в неговата документация.

В съдебните документи, подадени миналата седмица, прокурорите твърдят, че Медоус не е бил изпълнявайки задълженията си в Белия дом по това време, но работейки за политическата кампания на Тръмп, което попадаше „извън законния обхват на правомощията му като началник на кабинета.“

За да бъде одобрено предложението, съдията ще трябва се съгласяват, че Медоус е действал в официалното си качество, когато се твърди, че е участвал в опитите на Тръмп да отмени президентските избори през 2020 г.

Всяко решение по делото има широки последици в отделни предварителни изслушвания за другите обвиняеми, тъй като поне още четирима съобвиняеми търсеха федерална намеса.

Те включват бившия служител на Министерството на правосъдието Джефри Кларк; бившия председател на Републиканската партия на Джорджия Дейвид Шафър; сенатора от щата Джорджия Шон Стил, който е служил като фалшив избирател, заедно с Кати Латъм, бивш председател на Републиканската партия в Каунти Каунти, Джорджия. Тя е изправена пред дузина обвинения, свързани с ролята й в предполагаемата схема.

Правни експерти казаха, че Медоус и останалите ще получат снизходителност и повече благоприятно жури, ако случаите им отидат на съдебен процес на федерално ниво.

Мащабното обвинение идва повече от две години след като яростна тълпа нахлу в Конгреса, за да попречи на удостоверяването на изборната победа на Джо Байдън и да запази Тръмп на поста след той загуби гласуването, но невярно заяви, че процесът е фалшифициран.

Междувременно съдия във Вашингтон в понеделник определи дата на 4 март за процеса срещу Тръмп по федералното дело, обвиняващо го в намеса в избори.

Вижте коментари
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР