Авджии от ловната дружинка на село Станчов хан край Трявна

...
Авджии от ловната дружинка на село Станчов хан край Трявна
Коментари Харесай

Мрежата завря заради ловец, застрелял огромен вълк и вълчицата му СНИМКА 18+

Авджии от ловната дружинка на село Станчов хан край Трявна убиха вълк, лидер на глутница от 7-8 хищници в Стара планина и се похвалиха с прекомерно противоречивото си мъжество, оповестява "Флагман ". Мрежата е настръхнала против "подвига " му.

Според описа на ловеца Тодор Георгиев, умъртвил тежащия над 60 кг вълк, глутницата тормозела селата край Трявна и оглозгала до кости овце от кошара в село. Съмнителната легенда послужила на ловците от дружинката на Станчов хан да образуват хайка за хищниците.

Авджията, прострелял лидера на глутницата и още една вълчица, споделя напоително за триумфа си, реализиран с помощта на карабината му ИЖ-18 в диаметър 7,65х54R:



„ Стоях към 2 часа на пусията, когато чух кучетата на гоначите. Гонеха някакво животно, само че по самия лай се познаваше, че не е прасе, а евентуално сърна. Не бях заинтригуван, тъй като по тези животни не се стреля.

Стана към 11 и нещо към обяд. Гонката приключваше и трябваше да се съберем ловците на едно несъмнено място. С единия сътрудник даже се заехме да запалителен огън, тъй като времето беше студено, а трябваше и да обядваме край него.

В този миг чух кучетата, които се връщаха. Започнаха да лаят настървено напълно покрай нас, на не повече от 100 метра. Чудех се какво ли са вдигнали тези кучета в случай, че преди този момент към този момент минаха един път от там. В този миг се чу изстрел от гонача, който идваше изпод. Беше видял нещо.

Грабнах пушката, знаех, че не са свине. Минута по-късно от храстите изхвърча група от 5-6 вълка. Нямах време да ги преглеждам в детайли, само че единият в глутницата очевидно се открояваше. Беше голям балкански образец, мъжага. Стрелях по него, той падна на място.

Останалите продължиха, а един от вълците се отдели от групата и потегли право против мен. Презаредих пушката, не изпитвах никаква нерешителност в този миг. Премина на метър от мен, обърнах се, след което го уцелих откъм гърба в бута. Оказа се вълчица. Повторих изстрела, с цел да не се мъчи. Големият вълк също още дишаше и стрелях повторно!”, удовлетворен е Тодор Георгиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР