Аварийно възстановяване на пропадащ участък от пътя до с. Воденци,

...
Аварийно възстановяване на пропадащ участък от пътя до с. Воденци,
Коментари Харесай

Спешен ремонт на път в Стамболовско се бави вече 4 месеца 

Аварийно възобновяване на пропадащ сектор от пътя до с. Воденци, подхваща Община Стамболово. Заради спешността на дейностите тя е оповестила социална поръчка за създаване на водостоци, подпорни стени и част от пътя със период за кандидатстване от едвам 3 дни. Обявата е оповестена на 2 април, а офертите са се подавали до 5 април. Въпреки „ изключителните условия “, наложили незабавното директно договаряне, повече от месец по- късно обаче няма данни поръчката да е предоставена и незабавната работа да е почнала.

Спешната поръчка се афишира за повторно. Първият беше през февруари т.г., само че бе прекъсната поради нарушавания. Така 4 месеца по- късно спешният ремонт не е почнал.

По пътя към с. Воденци е открит обиден сектор от към 160 м с ерозирала основа, компрометирана асфалтовата настилка и увеличаващи се напуквания при всеки пороен дъжд и снеговалеж. Увеличава се денивелацията сред оста и края на пътното платно. Еластичните защитни загради са във въздуха, вследствие свличането на земни маси. Местното население и преминаващите по пътя водачи са действително застрашени от настъпване на пътнотранспортни катастрофи. Възможно е пътят напълно да се срути, пътната настилка да пропадне, придвижването да бъде прекратено. Има голям риск за живота и здравето на експлоатиращите общинския път, са претекстовете за незабавната поръчка на стойност 665 414 лева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР