Аварийните екипи на електроразпределителното дружество в Североизточна България са отстранили

...
Аварийните екипи на електроразпределителното дружество в Североизточна България са отстранили
Коментари Харесай

Все още хиляди са без ток в Североизточна България

Аварийните екипи на електроразпределителното сдружение в Североизточна България са отстранили стотици повреди по мрежата, само че към 17 часа през днешния ден към момента 310 обитаеми места с над 65 000 клиенти са с прекратено електрозахранване.

Затворени пътища към момента затрудняват достъпа до редица развалени уреди.

Повече от 520 обитаеми места в Североизточна България към този момент са с възобновено електрозахранване след множеството повреди, провокирани от тежката метеорологична конюнктура през вчерашния ден.

Поради огромния брой аварирали уреди ЕРП Север активизира спомагателен брой чиновници, с цел да могат в къс период да възстановят електрозахранването на клиентите. Към момента близо 200 екипа на компанията работят по премахване на повредите по електроразпределителната мрежа. Над 600 електромонтьори са ангажирани с възобновяване на електрозахранването.

Основните аргументи за повредите по оборудванията са изобилният снеговалеж и бурните ветрове през миналото денонощие, провокирали обледяване на голям брой електропроводи, а в допълнение съборени дървета скъсаха проводници в сектори от мрежата. Проблем пред екипите на ЕРП Север продължава да съставляват затворените пътища от второкласната и третокласната общинска пътна мрежа, което попречва достигането до развалените сектори от мрежата.

Ангажираните екипи на ЕРП Север ще продължат да работят до цялостното възобновяване на електрозахранването на всички наранени обитаеми места във допустимо най-кратки периоди.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР