Авария в завода Агрополихим е причина за появата на оранжевия

...
Авария в завода Агрополихим е причина за появата на оранжевия
Коментари Харесай

Авария в завод предизвикала оранжевия облак над Девня

Авария в завода „ Агрополихим ” е причина за появяването на оранжевия облак над Девня, който тормози жителите на града. За тяхното здраве няма заплаха, оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда.



Експлоатацията на цеха „ Азотна киселина “ е била автоматизирано спряна в неделя поради задействана блокировка от дефектирала платка на системата за ръководство на софтуерните процеси.

Измервателната станция в местността „ Изворите “ край Девня не е отчела превишения на пределно допустимите правила на качеството на атмосферния въздух в региона. Резултатите са под средночасовата норма. Станцията записва данни в действително време на главните индикатори за качеството на атмосферния въздух в приземния въздушен пласт - въглероден оксид, азотен диоксид, серен диоксид и фини прахови частици.



При прекъсване на инсталацията за азотна киселина газовете са се оцветили в оранжево-кафяво, което е провокирало така наречен резултат „ лисича опашка “.

Коминът на завода е с височина 130 м, което обезпечава разпръскване на излъчванията на азотни оксиди, допълват от Регионална инспекция за опазване на околната среда.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР