Авария премести децата от варненско училище в друга сграда. Става

...
Авария премести децата от варненско училище в друга сграда. Става
Коментари Харесай

Авария премести децата от варненско училище в друга сграда

Авария реалокира децата от варненско учебно заведение в друга постройка. Става дума за ОУ " Иван Вазов ", а децата са от първи до седми клас. Те се образоват в постройката на Професионалната гимназия по електротехника. Причината е във ВиК повредата, която породи на 24 септември, написа " Дарик "

Досега децата от главното учебно заведение бяха разграничени на две - от първи до трети клас употребиха класните стаи на първия етаж в общежитието към гимназията. След повредата образователните стаи са неизползваеми, а ремонт може да предприеме единствено притежателят на постройката, която е държавна благосъстоятелност. Поради тази причина е основана нова организация в образователния развой, след извършени диалози сред РУО - Варна, Община Варна и управленията на учебните заведения.

Осигурени са условия за целодневна организация на образователния ден за учениците от първи и втори клас, а за групите с целодневно образование III, IV, и V - VІ клас са обезпечени за прилагане до обяд  помещения наоколо.

Учениците на ОУ " Иван Вазов " употребяват спортните площадки и салони на гимназията за часовете по физическо образование.

В  Община Варна следва среща с родителите за разискване на вероятните краткосрочни и дълготрайни решения. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР