Авария по водопровод от язовир „Дренов дол“, която е от

...
Авария по водопровод от язовир „Дренов дол“, която е от
Коментари Харесай

Съхнат градините край язовир, а водата тече безконтролно

Авария по тръбопровод от язовир „ Дренов дол “, която е от години, обрича на изсъхване градините и насажденията по парцелите на живеещите край квартал „ Николиченски път “ в Кюстендил, алармират пострадалите семейства.

Според тях виновността за авариралия кран се трансферира от „ Напоителни системи “ и Института по земеделие, който е притежател на водопровода.

Домакинствата от този квартал търсили съдействието на регионалния шеф на Кюстендил, само че казусът не се взема решение.

Цочо Кръстев, който през днешния ден потърси БНР за подпомагане по решение на тежката обстановка:

„ Имаме огромен проблем с водата тука от тези „ Напоителни системи “ и Овощарския институт. Не могат да си разделят водата. Язовирът го източиха по този начин, по полето, напразно. Направо водата се разсипва. Има повреда. Едните викат: „ Не е наша “, другите викат: „ Не е наша “. Ние изгоряхме тук “.

Проблемът е в това, че водопроводът е в доста тежко положение, тръбите са износени, а Институтът по земеделие не го трансферира на „ Напоителни системи “, сподели шефът на сдружението инж. Марио Михов.

„ Въпросът е, че там няма акт за благосъстоятелност. Не се знае. Аз вървях в института, не желаеха да ми го трансферират, а ние не можем да стопанисваме в действителност оборудване, което не е наше. Знам аз там за казуса. Ще се обадя на сътрудниците и ще ги пратя да го издирят индивида и да видят какъв му е казуса и в случай че могат, да му спомагат “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР