Авария остави без парно и топла вода четири квартала в

...
Авария остави без парно и топла вода четири квартала в
Коментари Харесай

Спукан главен топлопровод е причината 4 квартала в София да останат без парно

Авария остави без парно и топла вода четири квартала в южната част на София. Спукал се е основен топлопровод, обясниха от " Топлификация - София ". Директорът на Топлоелектрическа централа " Земляне " съобщи за Българска национална телевизия, че законовият период, в който би трябвало да се реши казусът е 48 часа, само че се надява това да се случи до завършек на деня.

С детайлностите - вижте директното включване на Альоша Шаламанов, който е на мястото на повредата.

Аварията е обхванала четири столични квартала. Това са " Стрелбище ", " Белите брези ", " Красно село " и " Гоце Делчев ". Екипи сега работят по премахване на повредата. Преди минути служащите съумяха да намерят мястото и да стигнат до тръбите, които би трябвало да бъдат ремонтирани.

Около 24 000 клиенти са наранени от повредата, както 7 детски градини и 4 учебни заведения.

От пресцентъра на Столичната община оповестиха за " По света и у нас ", че в детските градини е обезпечено различно отопление, а в учебните заведения образователните занятия са с понижени часове. Началникът на Регионалното ръководство по образованието Ваня Кастрева сподели за Българска национална телевизия, че в случай че повредата не бъде отстранена в къси периоди, кметът на София може да разгласи почивка, до момента в който топлоснабдяването бъде възобновено.

Как се оправят със студа в 7-а детска градина?
Ксения Семизорова, шеф на 7 ДГ " Детелина ": Във всяка група има отоплителни печки, духалки. В момента градусите в детските ясли са 21, имаме 19 и 18 градуса по другите групи, само че под 18 градуса нямаме група. Мисля, че няма проблем все още, само че ще има проблем на следващия ден, в случай че няма парно, тъй като въпреки всичко парното е работило до 1:30 тази нощ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР