Авария на топлопровода остави без топла вода и парно половината

...
Авария на топлопровода остави без топла вода и парно половината
Коментари Харесай

Авария остави Перник на студено, а температурите падат рязко

Авария на топлопровода остави без топла вода и парно половината поданици на пернишките квартали " Изток " и " Мошино ". Топлоподаването е нарушено от 6.30 часа тази заран и все още към момента не е възобновено.

От " Топлофикация Перник " обясниха, че повредата е сериозна и не се ангажираха с прецизен час за отстраняването ѝ. Екипите работят и незабавно откакто казусът бъде решен топлоподаването ще бъде възобновено, споделиха от сдружението, само че прибавиха че е належащо софтуерно време, с цел да се усети топлота в жилищата.

Освен жилищните здания в двата квартала, ситуирани на север от бул. " Юрий Гагарин ", без парно и топла вода са и няколко учебни заведения и детски градини. Въпреки мразовития ден, неналичието на парно не се е отразила на образователния развой. Училищните здания са санирани, температурите в класните стаи са следени и не се наложило часовете да бъдат понижени, споделиха от 13 ОУ, осведоми.

Детските заведения пък разполагат с електрически радиатори в запас и всички групи са били отоплени. 

Останалите без парно перничани стискат палци повредата да бъде отстранена до края на деня, тъй като в случай че поради слънцето денем, престоят в пространствата е бил относително търпим, то през нощта температурите ще паднат внезапно.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР