Авария на ТЕЦ-Русе остави без парно целия град. От топлофикационното

...
Авария на ТЕЦ-Русе остави без парно целия град. От топлофикационното
Коментари Харесай

Авария на ТЕЦ-Русе остави града без парно

Авария на ТЕЦ-Русе остави без парно целия град. От топлофикационното сдружение дават обещание да решат казуса в границите на деня. За да не се прекъсва образователният развой, детските градини и учебните заведения, които са останали на студено, се отопляват с печки, предава Българска национална телевизия.

17 000 клиенти от Русе останаха неприятно сюрпризирани нощес от Топлофикация. И сега те са без парно и топла вода. А повода е щета в два от топлопреносните котли на топлофикационното сдружение.

Екипи работят по отстраняването на повредата. Тя обаче е поредна за този сезон. От сдружението признаха, че топлопроводите в града са остарели и амортизирани и се нуждаят от замяна. Ако до 48 часа парното не бъде пуснато, клиентите ще бъдат обезщетени.

Заради неналичието на парно 5 детски ясли са минали на електрическо отопление. Много родители обаче се тормозят за децата си, които би трябвало да учат онлайн от студените си домове.

Отстраняването на повредата се е забавило, тъй като е трябвало да се изчака развалените котли да изстинат, с цел да могат екипите да работят по тях.

Освен с котлите, Топлофикация има проблем и с топлопроводите в града, които постоянно излизат отвън строя. Те са 80 км, само че мъчно могат да бъдат заменени, тъй като единствено един километър коства 1 милион лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР