Авариралият кораб Прогрес МС-21, който се разкачи от Международната космическа

...
Авариралият кораб Прогрес МС-21, който се разкачи от Международната космическа
Коментари Харесай

Неизгорели останки на космическия кораб Прогрес МС-21 паднаха в Тихия океан

Авариралият транспортен съд " Прогрес МС-21 ", който се разкачи от Международната галактическа станция (МКС) в събота, е потънал в неплавателната част на Тихия океан, заяви Роскосмос, представен от ТАСС.

" Прогрес МС-21 " беше свален от орбита, навлезе в атмосферата и се унищожи. Неизгорели детайли от структурата му паднаха в непристъпен регион в южната част на Тихия океан ", заяви Роскосмос.

След разкачването на кораба от МКС през вчерашния ден, космонавтите го завъртяха с отдалечени команди, с цел да създадат фотоси и видеозаписи на хипотетичното място на повредата. Тъй като наземните експерти не откриха външни повреди, беше взето решение да се отсрочи извеждането на " Прогрес МС-21 " от орбита, до момента в който бъде решено дали той да бъде свързан още веднъж с МКС за търсене на повредата, или да бъде изведен от орбита и да изгори.

След направения разбор държавна комисия реши да изведе " Прогрес МС-21 " от орбита и неизгорелите му елементи да бъдат потопени в Тихия океан през днешния ден.

На 11 февруари изтече охладителна течност от системата за топлинен надзор на галактическия транспортен съд " Прогрес МС-21 ". От съображения за сигурност той беше изолиран от общия размер на станцията, а екипажът на МКС продължи да работи както нормално. Роскосмос сътвори изключителна комисия, която да откри повода за случая, написа Българска телеграфна агенция.

Товарният галактически транспортен съд " Прогрес МС-21 " дойде на МКС през октомври 2022 година Той достави на МКС повече от 2500 кг товари - гориво, вода, азот и друго съоръжение и материали, като облекла, храна, пресни артикули.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР