Авансов данък в размер на 90 милиона лева са превдени

...
Авансов данък в размер на 90 милиона лева са превдени
Коментари Харесай

Лукойл преведе авансово 90 млн. лв. в хазната ни

Авансов налог в размер на 90 милиона лв. са превдени от " Лукойл " в държавния бюджет на България. Това заяви пред публицисти вицепремиерът по икономическите въпроси Христо Алексиев , представен от БНР.

По думите му 73 милиона са по регламента за свръхпечалбите а останалите - от налог общ приход.

Алексиев означи, че през предходната седмица Надзорния съвет на компанията е взел решение да реалокира цялата си икономическа активност от Нидерландия в България. Оттук нататък " Лукойл " ще заплаща налозите си в България, уточни той.
 Хазната получава 100 млн. от
Хазната получава 100 млн. от " Лукойл " до края на седмицата

Къде да бъде пласирана остатъчната продукция?

" Тези 90 милиона, като размер и като сума, са повече от налозите, които 20 години обратно " Лукойл " е платил досега на страната. Може би виждате, че все още горивата, да вземем за пример А-95 е от порядъка на 2,70 - т.е., от месец август, откогато стартира работата на служебното държавно управление, досега горивата са спаднали с към 60-70 стотинки. От една страна мислим, че " Лукойл " би трябвало да заплаща всички налози в България, въпреки това обаче ще създадем всичко допустимо цените на горивата да се запазят и да вървят надолу. Тоест, би трябвало да се работи и в двете направления - страната да получава както налозите си тук от " Лукойл ", по този начин и цените на горивата да вървят още надолу. Това е наша предпочитана политика ", изясни Христо Алексиев.
 „ Лукойл “ ще ограничи активността си, само че не се е отказал от България
„ Лукойл “ ще ограничи активността си, само че не се е отказал от България

Плановете за прекачване на икономическите действия в България от 1 януари 2023 година ще бъдат изпълнени

Запитан какво следва, в случай че Народното събрание одобри решение страната да може да поема надзор върху петролните рафинерии , той разяснява: " Това не е толкоз елементарен въпрос. За да поеме страната това ръководство, са нужни доста съществени запаси, тъй като не е единствено преправянето на недопечен петрол в самата рафинерия. Това е логистика, обвързвана със доставяне, дистрибуция. Вие видяхте страната какво направи с държавната компания във връзка с горивата - две години нямаше никакви резултати и тя беше закрита от служебното държавно управление. Така че, не е въпросът в оперативния надзор, въпросът е дали страната има ресурса да реализира подобен надзор ".
 Три енергийни асоциации виждат опасности от намесата на страната в бранша
Три енергийни асоциации виждат опасности от намесата на страната в бранша

Настояват за равнопоставеност при отчитане на спецификата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР