Аванс от близо 250 млн. лева е платила държавната Булгартрансгаз

...
Аванс от близо 250 млн. лева е платила държавната Булгартрансгаз
Коментари Харесай

Булгартрансгаз е платила аванс от 250 млн. лв. за Балкански поток

Аванс от близо 250 млн. лв. е платила държавната " Булгартрансгаз " за строителството на " Балкански поток ". Това разгласи енергийният министър Теменужка Петкова, която беше посетител в Сутрешния блок на Българска национална телевизия. По думите на министъра има две варианти за финансиране на газопровода - строителят " Аркад " да обезпечи заем или " Булгартрансгаз " да потърси финансиране след построяването на първите 308 км. Докога ще бъде приключен планът и подготвена ли енергийната система за зимата - вижте.

Газопроводът " Балкански поток " ще бъде приключен през първата половина на 2020 година поради закъснение на публичната поръчка за строителството му. Това разгласи енергийният министър Теменужка Петкова.
Стремежът на нашето държавно управление, на премиера Борисов, е да дадем опция и България да резервира своето стратегическо място на газовата карта на Европа, само че с цел да се случи това, би трябвало да бъдат спазени всички европейски правила.
" Балкански поток " е различният маршрут за доставка на съветски газ вместо през Украйна - през Турция. Цената на плана е над 2 милиарда лв., а потенциалът му - над 15 милиарда куб. метра.

Енергийният министър разяснява и подготовката на енергийните сдружения за зимния сезон.
Хората би трябвало да бъдат спокойни, готовността на България за есенно-зимния сезон е добра.
Един от целите на страната и през идната година ще остане отбраната на въглищните ни централи. По думите на Петкова България е предложила на Брюксел проект по какъв начин да резервира тези мощности до 2050 година
46% от електрическата сила, която е нужна на страната се обезпечава точно от тези централи, които работят на въглища, този % през зимата доближава до 60.
За да поевтинее токът за бита и дребния бизнес, министерството ще стартира договаряния и с американските централи за отпадане на дълготрайните контракти за изкупуване на ток.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР