Авангардната стихосбирка „Изрод“ не е хапка за всяка читателска уста,

...
Авангардната стихосбирка „Изрод“ не е хапка за всяка читателска уста,
Коментари Харесай

Посмъртно издадоха стихосбирка на младия талант Стефан Кичев

Авангардната стихосбирка „ Изрод “ не е хапка за всяка читателска уста, само че сигурно е едно от събитията в културния живот на България.

Стефан Кичев (1996–2020) беше измежду най-ярките имена на младата българска литература, a cтихосбирката „ Изрод “ е предизвикателство със строги условия към своя четец – условия към неговия разсъдък, към въображението и сърцето му, условия към самата ни памет, тъй като се врязва като чеп в съзнанието… и оставя дълбока диря.
 Посмъртно издадоха стихосбирка на младия гений Стефан Кичев

През 2013 година с поемата си „ Гноен зов “ Кичев печели ученическия креативен фестивал „ Малки поетики “ в категория „ Литература “. Отличен е и в състезанието „ Граждански будилник “ на Столична община, взимайки премия за своето задочно писмо до писателя Георги Марков. Участва също в състезанието „ София: Поетики “, където чете и се състезава с някои от най-големите модерни български създатели. Стихосбирката „ Изрод “ излиза от щемпел два месеца след неочакваната и ненавременна гибел на младия стихотворец и съдържа някои от неговите най-дръзки, пробни и провокативни произведения. Пестеливото, само че стилно оформление на изданието е дело на Леда Нечева & Дамян Дамянов, а в книгата са употребявани фрагменти от филмографията на паметния японски режисьор Шиня Цукамото.



Oтговорен редактор на плана е кинокритикът и публицист Благой Д. Иванов, а главен редактор на самото наличие е политологът Тончо Краевски, който разказва „ Изрод “ в предговора си към книгата като „ събитие, начало на настъпление на оригиналност. Тя е героизъм, който стъпва върху купчини от прочетени книги, километри планински изкачвания, един килнат от набирания лост, както и още доста неща, които не би било удачно да се описват. И този героизъм естествено предявява своята ерудитско-хулиганска рекламация: Aut Geo, aut nihil. “

„ Изрод “ е към този момент във всички книжарници.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР