Аутсорсинг и IT компаниите, които се наложиха като водещ двигател

...
Аутсорсинг и IT компаниите, които се наложиха като водещ двигател
Коментари Харесай

Аутсорсинг и ИТ фирмите търсят големи офис пространства Около 40% от Офис парк Пловдив вече е зает

Аутсорсинг и IT фирмите, които се постановиха като водещ мотор на стопанската система, се насочват към Пловдив и търсят да се настанят във все по-големи и гъвкави офис пространства. И до момента в който бизнесът в столицата се разглези с лъскави здания, то под тепетата към момента има компликации за намиране на свободни и качествени офис площи. „ Пазарът в града е в положение на недостиг и предлагането не дава отговор на търсенето.”, разясниха от един от водачите в брашна Галакси Инвестмънт Груп. Техният план Офис парк Пловдив, който сега се строи, се чака да се трансформира в „ перла в короната” на града под тепетата. „ Около 40% от площите в постройката към този момент са заети. Договорите ни са с както с компании, които към този момент работят тук, по този начин и с нови, на които им следва да влязат в града “, заяви Константин Бояджиев, шеф „ Бизнес развиване “.

Очаква се, че основаването на качествени условия за фирмите от IT сектора ще притегли много компании, които да останат да развиват бизнеса си в града. Като капиталова компания в богато портфолио във всички сегменти на бранша на недвижимите парцели, Галакси Инвестмънт Груп към този момент има много сериозен опит от работата си с компании от аутсорсинг промишлеността. Компанията стопанисва плана Роял Сити Бизнес Парк, в който наематели Софика и Scalefocus, едни от водещите аутсорсинг компании, отворили офиси в Пловдив.

Офис парк Пловдив е планиран по този начин, че да задоволи всички условия на високотехнологичните компании, като в това време предлага гъвкави схеми за оформяне на офисното пространство. От Галакси Инвестмънт Груп разясниха, че все по-често фирмите от IT бранша регистрират положителната офис среда като значим фактор за повишение продуктивността на труда. Очакванията на вложителя са за бързо запълване на останалата част от постройката и привличането за основни имена за наематели.

С развиването на сходни планове Пловдив от ден на ден диша във врата на София, като топдестинация за IT и аутсорсинг вложения. За 10 години фирмите в бранша са отбелязали 600% растеж на продажбите. 90% от работещите в бранша са под 35 години, а междинните заплати са сред 1500 и 3500 лева Това е секторът с най-висока добавена стойност.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР