AutoZone предупреди властите във вторник, че е станал жертва на

...
AutoZone предупреди властите във вторник, че е станал жертва на
Коментари Харесай

AutoZone предупреждава почти 185 000 клиенти за нарушение на данните

AutoZone предизвести управляващите във вторник, че е станал жертва на офанзивите MOVEit на бандата Clop за рансъмуер по-рано тази година. Според съобщение за нарушаване, подадено до Службата на основния прокурор на Мейн, приключването на данни от търговеца на авточасти е засегнало 184 995 души. Хакерите са придобили персонална информация, в това число цялостни имена и номера на обществена осигуровка, се споделя в уведомлението.

Инцидентът е станал през май като част от поредност от офанзиви, свързани с Клоп. Хакерите са употребявали накърнимост в софтуера за прекачване на файлове MOVEit, атакувайки повече от 2000 организации и засегнали 62 милиона души, съгласно откриватели от Emsisoft.

AutoZone осъзна, че е станал жертва на офанзивата на Clop през август, само че не откри какви данни са били наранени от офанзивата до началото на този месец. Въпреки това Клоп пое отговорност за офанзива против AutoZone през юли, публикувайки 1,1 GB вътрешни данни и данни на чиновници от търговеца на коли, съгласно.

„ AutoZone разбра, че неупълномощена трета страна е употребила накърнимост, обвързвана с MOVEit, и е филтрирала избрани данни от система на AutoZone, която поддържа приложението MOVEit “, написа AutoZone в уведомление до клиентите. Не е ясно до кои елементи от системите на AutoZone са имали достъп хакерите на Clop и макар че в уведомлението от Мейн се споделя, че номерата на обществената осигуровка са изтекли, AutoZone не дава никакви детайлности.

AutoZone печели 17,5 милиарда $ доходи всяка година, управлявайки повече от 7000 търговски обекта.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР