automedia.investor.bgНякои от тях инвестират сериозно в зарядни станцииВсе повече анализатори

...
automedia.investor.bgНякои от тях инвестират сериозно в зарядни станцииВсе повече анализатори
Коментари Харесай

Как петролните гиганти се готвят за електромобилите

automedia.investor.bg

Някои от тях влагат съществено в зарядни станции

Все повече анализатори на международния енергиен пазар обръщат внимание на обстоятелството, че петролните колоси поставят съществени старания, с цел да се включат на скорост в бизнеса с електрически автомобили, защото настъплението им към този момент наподобява необратимо. Вече всички огромни автомобилни компании създават електрически и електрифицирани модели, а търсенето на екологичните коли продължава да пораства, като тук не става въпрос за пазари като Норвегия или Израел. 

Китай е най-големият пазар за електрически автомобили в международен мащаб, а растежът на продажбите им в Северна Америка е към този момент резистентен. Какво могат да създадат петролните колоси, че да има бизнес и за тях при навлизането на електрическите автомобили? 

Според изданието Energy Voice, петролните компании са най-активни в вложението в мрежи от зарядни станции, по този начин те още веднъж ще могат да продават „ гориво ” на водачите, въпреки и под формата на електрическа сила. 

Френският Total към този момент закупи една такава компания. Direct Energie, а на първо време реагираха в Shell, защото първата такава договорка беше за тях – пазаруването на английската верига зарядни станции First Utility. 

Интересното е, че Shell осъществя по едно и също време две тактики за по-бързо нахлуване на пазара на зарядните станции. Първата е обвързвана с покупката на оператора на зарядни станции NewMotion, който ръководи 30 000 зарядни точки в 25 европейски страни. Освен това, Shell към този момент конфигурира и лични станции за бързо зареждане, които се развиват под марка на колоса – Shell Recharge, като експанзията потегли от Лондон. 

Друг колос – BP, също влага в зарядни станции. Компанията неотдавна разгласи покупката на Chargemaster – компанията, която претендира да е най-голямата в този отрасъл във Англия. Chargemaster управлява 6500 публични точки за зареждане и още 30 000, които са в частни здания и домове. 

BP Chargemaster възнамерява инсталирането на ултра бързи зарядни станции, които ще разрешават зареждане на електрически автомобили в границите на 10 минути. Това се счита, че ще е най-успешното бизнес решение на BP в близко бъдеще, защото доста от притежателите на електрически автомобили във Англия и Европа нямат опция да ги зареждат вкъщи, а с такива зарядни станции това условие ще отпадне и компанията ще може да конкурира времето за зареждане на стандартен автомобил на бензиностанция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР