Аустрелиън Оупън (Откритото първенство на Австралия) е първият турнир по

...
Аустрелиън Оупън (Откритото първенство на Австралия) е първият турнир по
Коментари Харесай

Играчи, които да държите под око на Аустрелиън Оупън

Аустрелиън Оупън (Откритото състезание на Австралия) е първият шампионат по тенис от Големия шлем за сезона. Турнирът се организира годишно всеки януари в Мелбърн Парк, Австралия. Тази година конкуренцията ще стартира на 16 януари. Участие ще вземат фамозни тенисисти като Новак Джокович, Даниил Медведев, Рафаел Надал, Стефанос Циципас, Арина Сабаленка, Ига Швьонтек и да не забравяме нашата горделивост Григор Димитров – най-високо класираният български тенисист в историята.

Днес тенисът е измежду най-харесваните спортове. Той развива освен тялото, а и душeвността, защото изисква добра централизация, бърза и ясна мисъл, резистентност. Играчите би трябвало да умеят да правят оценка обстановката и да вземат тактически решения. Ето за какво този спорт е толкоз занимателен за почитателите. Независимо дали се интересувате от, или не, е добре да се информирате за историята и достиженията на участниците. Така ще ви бъде още по-интересно, до момента в който гледате срещите от идната конкуренция. Ние ще ви улесним, като ви разкажем по малко за играчите, чието показване на Аустрелиън Оупън 2023 си заслужава да следите.

Кой е евентуалният победител при мъжете

Според множеството прогнози главен любимец за победител в Аустрелиън Оупън при мъжете е Новак Джокович. Но дано обобщим триумфите и на останалите играчи, които също имат действителния късмет да победят.

Новак Джокович

Сръбският тенисист Новак Джокович е притежател на забележителните 21 трофеи от Големия шлем. В началото на предишния сезон породиха някои проблеми заради наложените противоепидемични ограничения и визата му трябваше да бъде отнета за 3 години. Но положителната вест е, че ограниченията бяха разхлабени през лятото и държавното управление промени позицията си по отношение на белградчанина. Новак Джокович ще може да взе участие в Откритото състезание на Австралия. Нещо повече – той се счита за главен любимец за продобиване на шампионата. Все отново е бил номер 1 в света за рекордните 373 седмици. Към момента Джокович е номер 5 в света на сингъл.

Даниил Медведев

Даниил Медведев е още едно основно име в света на тениса, което би трябвало да държите под око. Руският тенисист сега е номер 7 в международната класация от Асоциацията на професионалните тенесисти. Медведев е завоюва 15 трофеи от ATP Tour, в това число от US Open 2021 и ATP Finals 2020. Много от прогнозите сочат него като втори любимец за краен победител на Аустрелиън Оупън 2023.

Рафаел Надал

Рафаел Надал няма потребност от показване. Той е печелил рекордните 22 трофеи в шампионатите от Големия шлем. Надал слага и безспорен връх като печели цели 14 трофеи от Ролан Гарос. Ето за какво е именуван и Кралят на клея. Според прогнозите той има по-малки шансове от Новак Джокович и Даниил Медведев на АО, само че сигурно още веднъж ще покаже невероятни умения и професионализъм.

Григор Димитров

Няма по какъв начин да не споменем и присъединяване на най-хубавия български тенисист Григор Димитров макар, че не е измежду главните любимци за победител. Изглежда, че Гришо е много стимулиран, защото сподели прецизна игра и победи хърватина Борна Чорич в мач от шампионата Kooyong Classic в Мелбърн.

Фаворити при дамите

По всичко проличава, че кандидатите в конкуренцията Аустрелиън Оупън за мъже ще влязат в успорвани дуели. Но сме сигурни, че и дамите няма да правят отстъпка и ще създадат зрелищни дуели. Нека забележим кои са фаворитките при дамите.
Ига Швьонтек

Голяма част от прогнозите сочат, че съществена обвинена за краен победител при дамите в Откритото състезание на Австралия е полската тенисистка Ига Швьонтек. Тя е единствено на 21 години, а през 2020 година печели Ролан Гарос. Тенисистката е първият представител на страната си с купа от Големия шлем. Още през юношеските си години Ига Швьонтек печели олимпийски златен орден на двойки от Младежката олимпиада в Буенос Айрес.

Арина Сабаленка

Не е зле да следите и играта на Арина Сабаленка на Аустрелиън Оупън. Тя е беларуска професионална тенисистка, класирана на 2 място в света на сингъл и на 1-во на двойки от Женската тенис асоциация (WTA). Общият брой извоювани трофеи в кариерата й е 16 – 10 на сингъл и шест на двойки. Можем да предположим, че има действителни шансове да победи и в този шампионат.

Каролин Гарсия

Ето, че стигнахме и до една представителка на Франция – професионалната тенисистка Каролин Гарсия. През 2017 година реализира най-високото си 15-то място в ранглистата за дами на WTA. Вярно, няма триумфите на Ига Швьонтек и Арина Сабаленка, само че е задоволително амбициозна да направи изненада.

В спортове като тениса не се гледат единствено техническите умения. За почитателите значима е страстта, методът, по който всеки състезател прави оценка дадена обстановка и демонстрира забележителна резистентност. А играчи с толкоз професионален опит и триумфи като тези, които споменахме безспорно ще създадат ужасно шоу. Затова ви съветваме да не пропускате срещите от Аустрелиън Оупън 2023.

Откритото състезание на Австралия ще се излъчва както в онлайн пространството, по този начин и по малкия екран. Може да следите мачовете от АО по Евроспорт 1, Евроспорт 2, ESPN. Първите срещи стартират на 16 януари от 01:00 часа българско време. Тогава нашето момче Григор Димитров ще има конфликт със сериозен и непредсказуем първи противник – Аслан Карацев. Нека се насладим на тази вълнуваща среща и да го подкрепим, въпреки и от разстояние.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР