Australian Open, втори кръгСтефанос Циципас – Себастиан Баес 7-6(1), 6-7(5),

...
Australian Open, втори кръгСтефанос Циципас – Себастиан Баес 7-6(1), 6-7(5),
Коментари Харесай

Циципас стартира трудно, но елиминира Баес


Australian Open, втори кръг

Стефанос Циципас – Себастиан Баес 7-6(1), 6-7(5), 6-3, 6-4

Стефанос Циципас откри място в трети кръг на Australian Open откакто надви над международния №88 Себастиан Баес. Четвъртият в схемата бе съществено усложнен в първите два сета, само че по-късно откри нормалния си темп и не разреши на аржентинеца да сервира сензация.

Следващият конкурент на Циципас ще бъде Беноа Пер, който по-рано през днешния ден в профил Григор Димитров.

Гръцкият тенисист осъществя повече уинъри (44-35), само че в това време позволи цели 63 непредизвикани неточности против 48 за Баес. Циципас осъществя единствено четири от 18-те си точки за пробив (22%), само че това се оказа задоволителни, защото неговият конкурент оползотвори два от шестте си брейкпойнта (33%).

Циципас имаше опция да поеме контрола върху мача още в самото начало, само че пропусна общо седем шанса за пробив в първите два сервис гейма на Баес. Това му струваше скъпо, защото след това аржентинецът проби пръв и поведе с 5-4. Циципас върна брейка и още веднъж излезе напред в резултата при 6-5, само че южноамериканецът съумя да докара сета до тайбрек. В него Циципас започва чудесно и поведе с 5-0, след което завърши без напрежение сета, надделявайки със 7-6(1).

Във втория сет и двамата бяха доста солидни на сервис и никой от тях не разреши на съперника си да доближи до опция за пробив. Това наложи изиграването на нов тайбрек, в който Циципас поведе с 3-0 и изглеждаше, че сюжетът от първия сет ще се повтори. Баес обаче последователно съумя да обърне развоя на събитията и завърши втората част със серия от четири следващи извоювани точки, като по този метод се наложи със 7-6(5).

Радостта на аржентинеца обаче не търпя дълго, защото в третата част Циципас записа два следващи пробива за 5-0. Световният №4 можеше да завърши сета с „геврек“, само че пропусна два следващи сетбола и Баес прекъсна серията му. Аржентинецът показва борбеност, като върна един от пробивите и редуцира пасива си до 5-3, само че Циципас преоткри правилния темп отноч в точния момент и си върна водачеството в мача.

Баес поведе в четвъртия сет, само че Циципас отговори с ранен пробив и реализира поврат за 3-1. Този брейк се оказа последният в мача и гръцкият тенисист победи със 7-6(1), 6-7(5), 6-3, 6-4 след 3 часа и 21 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР