Australian Open, втори кръгНовак Джокович – Енцо Куако6-1, 6-7(5), 6-2,

...
Australian Open, втори кръгНовак Джокович – Енцо Куако6-1, 6-7(5), 6-2,
Коментари Харесай

Джокович стигна до мач с Григор след успех над Куако


Australian Open, втори кръг
Новак Джокович – Енцо Куако
6-1, 6-7(5), 6-2, 6-0

Новак Джокович доближи до третия кръг на Australian Open след победа над международния №191 Енцо Куако. И двамата съперници имаха физически проблеми в хода на дуела и имаха потребност от медицински спирания, само че в последна сметка сърбинът не позволи сензация и записа 23-та поредна победа в шампионата.

В идващия кръг той ще се изправи против Григор Димитров, който няма изгубен сет след първите си два мача с Аслан Карацев и Ласло Джере, като през днешния ден загуби едвам пет гейма против сънародника на Джокович.

Джокович направи повече непредизвикани неточности (36-32), само че за сметка на това имаше съществено предимство във връзка с уинърите (63-36). Сърбинът завоюва 84% от точките си на първи сервис (54/64) и осъществя седем от своите 21 шанса за пробив (33%), до момента в който Куако не съумя да оползотвори единствения брейкпойнт, до който доближи.

Още в точката, в която позволи пробив за 1-3, французинът изкълчи гален, като играта по-късно бе прекратена за повече от шест минути, преди двамата да се върнат на корта. След подновяването на играта Куако не се движеше пълноценно и вследствие на това броят на неточните му отигравания се повиши. В същото време сърбинът резервира цялостна централизация по време на спирането като постави старания да не обръща внимание на протичащото се на скамейката на съперника му и още от идната точка зададе високо движение.

До края на сета Куако постави доста старания в отбранителен проект, само че все пак не успа да окаже опозиция на Джокович, който осъществя нов пробив и завоюва откриващата част с 6-1.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР