Australian Open, втори кръгАлизе Корне – Гарбине Мугуруса 6-3 6-3След

...
Australian Open, втори кръгАлизе Корне – Гарбине Мугуруса 6-3 6-3След
Коментари Харесай

Корне отстрани и Мугуруса, Швьонтек и Сабаленка с победи


Australian Open, втори кръг
Ализе Корне – Гарбине Мугуруса 6-3 6-3

След като в профил Виктория Томова в първи кръг, Ализе Корне сервира една от огромните изненади досега в шампионата – отстрани Гарбине Мугуруса в поредни сетове.

Французойката се наложи с 6-3 6-3, откакто се възползва от огромния брой непредизвикани неточности на съперничката си. Корне изигра доста изчистен дуел, до момента в който Мугуруса позволи цели 33 неточности и това ѝ коства място в конкуренцията.

Световната №3 бе изцяло надиграна – не съумя да стигне до нито един брейкбол, до момента в който на собствен сервис се изправи пред цели 12. Макар да избави 9 от тях, испанката бе надалеч от най-хубавото си равнище през днешния ден.

В трети кръг Корне ще играе против Зиданшек или Уотсън.

Другата изненада пристигна в мача на Анет Контавейт – тийнейджърката Клара Таусон я в профил с 6-2 6-4 и по този начин още една представителка на топ 10 си отпътува от Австралия.

Ига Швьонтек и Арина Сабаленка обаче не престават в шампионата, откакто преодоляха надлежно Ребека Петерсон и Ван Ксиню. Полякинята бе безапелационна, до момента в който втората в света още веднъж сподели съмнения и загуби първия сет с 1-6.

Проблемите на Сабаленка в началния удар не престават – през днешния ден тя вкара 49% от първите си сервиси и позволи нови 19 двойни неточности. Разликата в класите в разиграванията обаче я резервира в шампионата.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР