Australian Open, трети кръгВиктория Азаренка – Елина Свитолина 6-0 6-2Виктория

...
Australian Open, трети кръгВиктория Азаренка – Елина Свитолина 6-0 6-2Виктория
Коментари Харесай

Азаренка даде само два гейма на Свитолина и ще играе с Крейчикова


Australian Open, трети кръг
Виктория Азаренка – Елина Свитолина 6-0 6-2


Виктория Азренка наподобява като един от скритите любимци на тазгодишния Australian Open. Бившата №1 е в плашеща форма и не даде никакъв късмет на 17-ата в света Елина Свитолина – 6-0 6-2.

Вика има девет изгубени гейма от началото на шампионата, като това бе най-убедителната ѝ победа до момента.

В първия сет представянето на Свитолина бе отчайващо – 35% вкаран първи сервис, 3 двойни неточности и 13 непредизвикани при единствено три уинъра. В същото време Азаренка поддържаше непрекъснат напън и не остави съперничката си да откри своя темп.

Вторият сет бе надалеч по-равностоен и елементарно резултатът можеше да е друг – състезателката от Беларус избави брейкбол при 2-1, а в гейма, в който сервираше за успеха, отрази още три рискове.

В идващия кръг Виктория ще се изправи против друга тенисистка в доста добра форма – Барбора Крейчикова.

Шампионката от Ролан Гарос стартира доста мощно шампионата, само че през днешния ден изпита много съмнения. Въпреки това съумя да обърне Йелена Остапенко за 2-6 6-4 6-4.

Предвид играта на Азаренка, чехкинята ще би трябвало да вдигне равнището си в идващия кръг, в случай че желае да резервира шансове за класиране за късните стадии на конкуренцията.

Междувременно Мария Сакари отстрани Вероника Кудерметова с 6-4 6-1, а Джесика Пегула победи Нурия Парисас-Диас със 7-6(3) 6-2. Двете ще се срещнат на осминафиналите.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР