Australian Open, трети кръгИга Швьонтек – Дария Касаткина 6-2, 6-3Ига

...
Australian Open, трети кръгИга Швьонтек – Дария Касаткина 6-2, 6-3Ига
Коментари Харесай

Полско постоянство: Швьонтек отново е в четвърти кръг на „мейджър“


Australian Open, трети кръг
Ига Швьонтек – Дария Касаткина 6-2, 6-3


Ига Швьонтек продължава с постоянството си в шампионатите от Големия шлем. Полякинята победи Дария Касаткина с 6-2, 6-3 и по този начин за трета поредна година ще играе във втората седмица на шампионата в Мелбърн. Тя удължава и друга впечатляваща серия, откакто през 2021-а доближи най-малко до четвърти кръг на всеки един от „ мейджърите “. Общо в 12 участия в шампионати от Големия шлем тя има 9 достигания до четвърти кръг.

На доктрина Касаткина изглеждаше като първото съществено затруднение за Швьонтек в Мелбърн. Рускинята игра полуфинал в Сидни, а тук не бе изгубила сет досега в мачовете си с Щефани Фьогеле и Магда Линет.

Швьонтек обаче съумя да преодолее съпротивата на международната №23 в два сета, въпреки и резултатът да е по-категоричен от демонстрираното на корта.

Полякинята поддържаше постоянна игра на сервис като загуби подаването си единствено един път, а в това време осъществя половината от осемте си благоприятни условия за пробив, реализирайки 24 уинъра в хода на мача.

В първия сет огромната разлика бе оползотворяването на шансове за пробив. Швьонтек проби за 3-1 и за 6-2 като и в двата случая в гейма преди този момент отразяваше по два брейкбола.

Във втората част двете си размениха по един ранен пробив преди да минат през още два комплицирани сервис гейма, а решителният миг бе брейкът за 4-2, след който Швьонтек не разреши повече съмнения на сервис.

В идващия кръг тя чака победителката от мача сред Сорана Кърстя и Анастасия Павлюченкова.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР