Australian Open, трети кръгАшли Барти – Камила Джорджи 6-2, 6-3Ашли

...
Australian Open, трети кръгАшли Барти – Камила Джорджи 6-2, 6-3Ашли
Коментари Харесай

Ашли Барти нямаше проблеми срещу Джорджи


Australian Open, трети кръг

Ашли Барти – Камила Джорджи 6-2, 6-3

Ашли Барти доближи до осминафиналната фаза на Откритото състезание на Австралия след безапелационен триумф над 33-тата в света Камила Джорджи. Представителката на домакините изигра нов мощен мач и още веднъж даде сериозна поръчка за дебютната си купа в шампионата.

Следващата съперничка на международната №1 ще бъде Аманда Анисимова, която отстрани защитаващата купата Наоми Осака.

Барти завоюва изумителните 93% от точките си на първи сервис (25/27), като в това време и четирите аса в мача бяха нейно дело. Австралийката записа повече уинъри (11-8) и по-малко непредизвикани неточности (13-24) и оползотвори три от петте си благоприятни условия за пробив (60%), до момента в който Джорджи не съумя да осъществя нито един от четирите си брейкпойнта.

Двубоят стартира вихрено за Барти, която поведе с 3-0 след ранен пробив. И четирите брейкпойнта, до които Джорджи стигна в дуела, станаха факт в седмия гейм, само че международната №1 избегна заплахата и завоюва подаването си, а след това осъществя решителен брейк и завърши първата част при 6-2 в своя изгода.

Вторият сет стартира по-равностойно, като в първите пет гейма никоя от съперничките не стигна до опция за пробив и по този начин се стигна до 3-2 в интерес на Барти. Веднага по-късно обаче австралийката записа брейк, който след това затвърди с гейм на нула. Джорджи редуцира пасива си, само че Барти още веднъж не загуби точка при идващото си подаване и по този метод оформи крайното 6-2, 6-3 след едвам 61 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР