Australian Open, полуфиналСтефанос Циципас – Карен Хачанов 7-6(2) 6-4 6-7(6)

...
Australian Open, полуфиналСтефанос Циципас – Карен Хачанов 7-6(2) 6-4 6-7(6)
Коментари Харесай

Циципас е на нов финал от Шлема след десета поредна победа за сезона


Australian Open, полуфинал
Стефанос Циципас – Карен Хачанов 7-6(2) 6-4 6-7(6) 6-3


Стефанос Циципас изигра следващ доста стабилен дуел през 2023 и не позволи изненада против Карен Хачанов, записвайки 10-а поредна победа за сезона и стигайки до нов край от Шлема.

След четири оспорвани сета гъркът се наложи със 7-6(2) 6-4 6-7(6) 6-3 и към този момент чака Новак Джокович или Томи Пол в последния мач при мъжете на Australian Open.

Предишният край на Стефанос бе точно против Ноле – на Ролан Гарос ’21, когато водеше с два сета, преди да допусне поврат.

Днес Циципас за следващ път впечатли с началния си удар, записвайки 18 аса и печелейки 84% от точките на собствен първи сервис.

Мачът бе първокачествен, като Хачанов също поддържаше доста високо равнище и непрекъснато бе на ръка разстояние от съперника си. Въпреки това Стефанос имаше и известно преимущество в разиграванията, като в първата част на два пъти повеждаше с пробив, преди да завоюва безапелационно тайбрека.

Една от точките на шампионата бе решаваща за развиването на втория сет. След като до 4-4 двамата бяха минали през по едно мъчно подаване, а Циципас тъкмо трябваше да се измъква след два дюса в своето, той се отбрани феноменално при 15-30 против серия от смачове на руснака, изтласквайки последователно съперника си назад на главната линия, преди да приключи с форхенд уинър. До края на частта не загуби нито една точка.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР