Australian Open, първи кръгСтефанос Циципас – Куентен Алис 6-3, 6-4,

...
Australian Open, първи кръгСтефанос Циципас – Куентен Алис 6-3, 6-4,
Коментари Харесай

Циципас стартира с чиста победа на Australian Open


Australian Open, първи кръг

Стефанос Циципас – Куентен Алис 6-3, 6-4, 7-6(6)

Един от любимците за купата на Australian Open – Стефанос Циципас, стартира присъединяване си в тазгодишното издание на шампионата с победа над международния №61 Куентен Алис. Гръцкият тенисист бе съществено усложнен в третата част, когато му се наложи да избавя четири сетбола, само че все пак не разреши на съперника си да му отнеме контрола върху дуела и за пети следващ път преодоля началната фаза на Откритото състезание на Австралия.

Следващият му конкурент ще бъде Яник Ханфман или Ринки Хиджиката.

Още от самото началото Циципас заигра с доста експанзия и самочувствие, като офанзивите му с бекхенд затрудняваха съществено французина. Това разреши на международния №4 да реализира първия пробив в мача и да поведе безапелационно с 4-1. Впоследствие гръцкият тенисист предприе по-дефанзивен метод, като това се оказа чудесно решение. Алис не стигна до брейкпойнт до края на сета и по този метод Циципас запази разликата от три гейма за 6-3.

Гръцкият тенисист можеше да пробие още в откриващия гейм на втория сет, само че Алис избегна заплахата. Третият подложен обаче продължи да владее самодейността, като беше доста стабилен на ретур, като в това време стартира да излиза все по-често на мрежата. Това му разреши още веднъж да пробие сервиса на съперника си и да поведе с 4-2, само че в седмия гейм Алис избави брейкпойнт и върна интригата. Циципас обаче резервира успокоение и на няколко пъти изненада съперника си с чудесни къси топки, като в последна сметка удвои преднината си в мача след 6-4.

Циципас проби при започване на третия сет, след което избави два следващи брейкпойнта и усили преднината си на 2-0. Изходът от дуела изглеждаше явен, само че Алис въобще не бързаше да напуща шампионата. Французинът стартира да рискува доста повече при офанзивите си и този метод се отплати, като международният №61 изигра най-силния си интервал в мача и осъществя два поредни пробива, правейки резултата 4-2 в своя изгода.

Циципас обаче се подвигна от нокдауна и върна пробива след няколко чудесни офанзиви с бекхенд по диагонала, след което възвърне равенството с подаване на нула. Впоследствие Алис стигна до цели четири сетбола при 6-5, само че вторият сервис на Циципас му оказа помощ да се измъкне от сложната обстановка, а при четвъртия късмет за привършване на сета Алис изпрати топката в мрежата при опит за слайс.

Така се стигна до тайбрек, в който Алис поведе с 4-1, реализирайки два мини-брейка след бекхенд в мрежата на Циципас, последван от топка в навън, откакто прехвърлящ удар на французина заблуди международния №4 и откри рамките на корта. Гръцкият тенисист обаче съумя да изравни резултата след две отлични бързи офанзиви, последвани от техничен лоб. Алис си върна водачеството, само че не за дълго, защото след два форхенда в мрежата от негова страна Циципас стигна до мачпойнт при 6-5.

Той бе избавен след невъзмутим форхенд уинър от вътрешността на корта, само че незабавно по-късно пред Циципас се откри нова опция да завърши мача. Този път третият подложен не разреши на шанса да му се изплъзне и след безкопромисен форхенд по диагонала победи с 6-3, 6-4 7-6(6) след тъкмо два часа на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР